Alexander Stubb, 54, juoksi Cooperin testin Topi Raitasen kirittämänä – tulos oli hurja

Triathlonharrastuksestaan tunnettu Stubb laittoi kertomansa mukaan kaiken peliin.

Alexander Stubb on hurjassa kunnossa.

6.12.2022 17:12

Entinen pääministeri Alexander Stubb kertoi Instagram-tilillään viettäneensä itsenäisyyspäivän aamua urheilullisissa merkeissä. Stubb oli yhtenä 75 juoksijasta mukana tapahtumassa, jossa osallistujat mittasivat kuntoaan perinteisellä Cooperin testillä.

– En ota urheilua liian vakavasti... en koskaan laita kaikkea peliin... paitsi kun Euroopan mestari Topi Raitanen on kirittäjäni ja poikani Oliver Stubb on juuri ohittanut minut eeppisen Cooperin testin viimeisellä minuutilla, Stubb kirjoitti.

12 minuutin jouksutestin loppukirin jälkeen ihasteltavana oli 54-vuotiaalle miehelle äärimmäisen vaikuttava tulos.

– Olen todella iloinen saatuani 3 340 metrin edestä kunnon laktaatteja.

Myös Raitanen julkaisi omalla Instagram-tilillään yhteiskuvan Stubbin kanssa.

– En päästänyt Alexander Stubbia helpolla, mutta maalissa kyllä hymyilytti. Pakko antaa iso käsi Oliver Stubbille, joka kyykytti meitä lopussa kovalla kirillä, Raitanen kirjoitti kuvan yhteyteen.

Stubb on tunnettu paitsi merkittävästä urastaan suomalaisessa ja kansainvälisessä politiikassa, myös aktiivisesta triathlonharrastuksestaan.

Syyskuussa hän voitti ikäluokkansa Euroopan mestaruuden pitkän matkan triathlonissa Alankomaiden Almeressa. Stubb oli 50–54-vuotiaiden ikäluokan neljästä kilpailijasta nopein ajalla yhteisajalla 9.56.02

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?