Putinin armeijan varustajaksi väitetty oligarkki syrjäytettiin – miljardööri häipyi kokouksesta välittömästi

Vladimir Lisin ei jatka Kansainvälisen ampumaurheiluliiton ISSF:n puheenjohtajana.

Vladimir Lisin vuonna 2010.

30.11.2022 14:32 | Päivitetty 30.11.2022 15:46

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton ISSF:n puheenjohtaja vaihtuu. Italialainen Luciano Rossi voitti keskiviikkona Egyptissä järjestetyissä vaaleissa istuvan puheenjohtajan, venäläisen Vladimir Lisinin äänin 136–127.

Asiasta uutisoi insidethegames-sivusto.

Sivuston mukaan Lisin häipyi kokoustilasta heti sen jälkeen, kun äänestystulos julkistettiin.

Lisin, 66, on yksi Venäjän rikkaimmista miehistä. Insidethegamesin mukaan hänen yrityksensä Novolipetskin väitetään toimittaneen terästä Venäjän armeijalle, myös sen ydinaseohjelmaa varten.

Lisin on aikaisemmin kieltäytynyt astumaan sivuun ISSF:n puheenjohtajan paikalta, vaikka jotkut liiton jäsenmaista ovat sitä vaatineet. Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa.

Forbes arvioi Lisinin omaisuudeksi 25,4 miljardia dollaria (nykykurssilla noin 24,5 miljardia euroa). Hän rikastunut terästeollisuudessa.

Rossi, 69, oli ehdolla puheenjohtajavaaleissa jo neljä vuotta sitten, mutta tuolloin Lisin vei voiton neljän äänen turvin.

Lisinin syrjäyttäminen tarkoittaa sitä, ettei yhtäkään Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n alaista jäsenliittoa johda venäläinen puheenjohtaja.

Umar Kremlev jatkaa Kansainvälisen nyrkkeilyliiton (IBA) puheenjohtajana, mutta insidethegamesin mukaan KOK ei enää tunnusta kyseistä liittoa.

Artikkelia päivitetty kello 15.46. Ampumaurheiluliiton lyhenne korjattu IFFS:stä muotoon ISSF.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?