Sara ja Tanja joutuivat pelottavaan tilanteeseen – miesjoukko alkoi kivittää kesken treenin: ”He eivät pitäneet, kun olimme uimapuvuissa”

Itävaltalaiset triathlonistit joutuivat miesjoukon hyökkäyksen kohteeksi Jordaniassa. He selvisivät tilanteesta säikähdyksellä ja yhdellä mustelmalla.

Sara Vilic ja Tanja Strohschneider selvisivät säikähdyksellä hurjasta tilanteesta.

4.10.2022 19:06

Itävaltalaiset triathlonistit Sara Vilic ja Tanja Strohschneider kokivat pelottavia hetkiä kisamatkallaan Jordanian Akabassa perjantaina.

Vilic ja Strohschneider menivät uimaan suojaiseen poukamaan valmistautuakseen seuraavan päivän kilpailuun, mutta harjoitustuokio keskeytyi, kun miesjoukko alkoi kivittää uima-asuihin pukeutunutta parivaljakkoa.

Vilicin kertoman mukaan miehiä oli aluksi noin kymmenen, ja he olivat suunniltaan. Lopulta miehiä oli 30, hän kertoi.

– Tajusimme, etteivät he pitäneet siitä, kun naiset olivat uimapuvuissa, Rion olympialaisiin 2016 osallistunut Vilic sanoi itävaltalaislehti Kronen Zeitungille.

Vilicin mukaan hän ja Strohschneider onnistuivat uimaan miehiä ja kivisadetta karkuun.

– Tilanne meni todella vakavaksi ja vaaralliseksi. Yksi iso kivi meni vain vähän pääni ohi ja Tanja sai yhden selkäänsä, Vilic, 30, kertoi.

Vilic selvisi tilanteesta vammoitta, Strohschneider sai selkäänsä mustelman. Jordanian suurlähetystö pyysi tapahtunutta heiltä anteeksi ja tarjosi naisille matkan Petran kaupunkiin.

Vilic ja Strohschneider poseeraavat yhdessä Instagram-upotuksen toiseksi viimeisessä kuvassa.

Vilic sijoittui lauantaina Continental Cup -osakilpailun kolmanneksi ja Strohschneider viidenneksi.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin mukaan Jordanian lainsäädäntö on edelleen naisia syrjivä, vaikka viime vuosikymmenen mittaan naisten oikeuksia avioeroon ja lasten huoltajuuteen on laajennettu.

Jordaniassa naiset esimerkiksi tarvitsevat miespuolisen huoltajan luvan avioituakseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?