Yhdysvaltain suurlähetystö kehotti poistumaan Venäjältä välittömästi – mitä tekevät KHL-pelaajat?

KHL:ssä pelaa 13 yhdysvaltalaista.

Yhdysvaltalaispelaajia on kehotettu lähtemään Venäjältä. Moskovan Dinamon riveissä pelaa Brennan Menell (27).

28.9. 22:11

Yhdysvaltain Moskovan-suurlähetystö kehottaa Yhdysvaltain kansalaisia jättämään Venäjän välittömästi. Syynä on Ukrainan sodan edelleen kärjistyvä tilanne ja Venäjän liikekannallepano. Asiasta uutisoivat muun muassa ruotsalaislehdet Aftonbladet ja Expressen.

– USA:n kansalaisten ei pidä matkustaa Venäjälle ja siellä asuvien tai matkustavien tulee lähteä maasta välittömästi, kun kaupallisia lentoja on vielä saatavilla, suurlähetystön tiedotteessa kerrotaan.

Kehotus koskee muun muassa jääkiekkoliiga KHL:ssä pelaavia yhdysvaltalaisia. KHL:ssä pelaa 13 yhdysvaltalaista, muun muassa kaksi edellistä kautta Helsingin IFK:ssa pelannut Alex Broadhurst. Broadhurst edustaa nykyään Avangard Omskia.

KHL:ssä pelaa myös kuusi ruotsalaista ja yksi suomalainen, Teemu Pulkkinen.

– Lentoyhteydet ovat hyvin rajallisia ja täyttyvät lyhyellä varoitusajalla. Venäjältä lähtevien tulee tehdä matkavalmisteluita niin pian kuin mahdollista, suurlähetystön tiedotteessa huomautetaan.

Suurlähetystö muistuttaa, että Venäjä voi kieltäytyä tunnustamasta kaksoiskansalaisten Yhdysvaltain kansalaisuutta, estää heidän lähtönsä Venäjältä ja kutsua kaksoiskansalaisia asepalvelukseen.

Yhdysvaltojen ja Venäjän välit ovat kireät. Yhdysvaltalaiskoripalloilija Brittney Griner tuomittiin elokuussa yhdeksän vuoden vankeuteen. Yhdysvallat on kertonut pyrkivänsä vapauttamaan Grinerin ja neuvottelevansa vankien vaihdosta.

Venäjä on aiemmin ollut useille WNBA-koripalloilijoille pelipaikka ja pääasiallinen tulonlähde talvikausina.

Myös viikonloppuna alkavassa Venäjän miesten koripalloliigassa pelaa useita yhdysvaltalaispelaajia.

Brittney Grinerin vankeustuomio voi olla joillekin urheilijoille kannustin lähteä pois Venäjältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?