Vuorikiipeilijä syöksyi kuolemaansa Himalajalla – julkaisi paha­enteisen viestin vain vähän aiemmin

Hilaree Nelson oli kokenut vuorikiipeilijä.

Hilaree Nelson kuoli Himalajalla.

28.9. 13:23

Yhdysvaltalainen vuorikiipeilijä Hilaree Nelson on löytynyt kuolleena. Nelson katosi maanantaina palatessaan Nepalin Manaslu-vuoren huipulta kumppaninsa Jim Morrisonin kanssa.

Etsintäryhmä löysi Nelsonin ruumiin Himalajan vuoristosta keskiviikkona. Helikopterilla liikkuneet etsijät paikansivat Nelsonin ruumiin vuorelta ja saivat tuotua sen perusleiriin. Morrison oli mukana etsinnöissä.

Maailman kahdeksanneksi korkeimman vuoren Manaslun korkeus on 8 163 metriä. Nelson menetti kohtalokkaasti tasapainonsa laskeutuessaan vuorelta suksilla.

Silminnäkijöiden mukaan Nelson oli pudonnut noin 25 metriä syvään koloon ja kadonnut, kerrotaan The Himalayan Timesissä.

Nepalissa kiipeilyolot ovat olleet viime aikoina hankalat vesi- ja lumisateen takia. Maanantaina lumivyöry tappoi nepalilaisen kiipeilijän Anup Rain ja aiheutti vammoja kymmenille muille.

Nelson päivitti viime torstaina Instagram-tiliään seurueensa kiipeilyreissulta. Hän kuvaili, kuinka karmeissa olosuhteissa he etenivät.

– Viime viikot ovat testanneet sietokykyäni uudella tavalla. Jatkuva monsuuni ja herkeämätön sade ovat aiheuttaneet minulle toivottoman koti-ikävän. Minun pitäisi löytää rauhaa ja inspiraatiota vuoresta, mutta se on jatkuvasti sumun peitossa, hän kirjoitti.

Hän myös kertoi, kuinka he olivat joutuneet vetäytymään takaisin päin sääolosuhteiden takia.

Vastoinkäymisistä huolimatta Nelson seurueineen jatkoi etenemistä ja valloitti Manaslun huipun, mutta paluumatka osoittautui kohtalokkaaksi.

Lue lisää: Kiipeilijä valloitti vuoren Himalajalla – katosi sitten jäljettömiin

Hilaree Nelson kuvattuna kumppaninsa Jim Morrisonin kanssa.

Nelson, 49, oli tunnettu kiipeilijä. Hän kiipesi ensimmäisenä naisena 24 tunnin sisällä sekä Mount Everestin että Lhotsen huipuille vuonna 2012.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?