Lehti: Tiukka vaatimus oli liikaa – Kymiringillä ei ajeta MotoGP:tä ensi vuonnakaan

Saksalaislehden mukaan Kazakstanin GP korvaa Kymiringille suunnitellun osakilpailun.

Kymiringin MotoGP-haaveet ovat pahasti vastatuulessa

27.9. 18:17

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan promoottori Dorna kertoi tiistaina, että Kazakstan liittyy MotoGP:n kilpailukalenteriin uutena paikkana vuonna 2023.

Dornan tiedotteen mukaan sopimus on viisivuotinen ja tuo kilpailukalenteriin uuden kolkan maailmasta. Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjaa ajetaan ensimmäistä kertaa Keski-Aasiassa. Kazakstanista tulee 30:s maa, joka isännöi vuodesta 1949 ajettua MM-sarjaa.

Ajankohdasta ei ole vielä keskusteltu, mutta kilpailu järjestetään Sokolin moottoriradalla, joka sijaitsee maan suurimman kaupungin Almatyn ulkopuolella.

Ensi kauden kalenteria ei ole muutenkaan vahvistettu, mutta siihen kuulunee 21 kilpailua. Myös tänä vuonna piti ajaa 21, mutta Iitin Kymiringille kaavailtu kilpailu piti perua.

Saksalaisen Speedweekin mukaan pahoihin talousvaikeuksiin ajautuneella Kymiringillä ei ajeta MotoGP:tä myöskään ensi vuonna. Lehden tietojen mukaan asia on ollut selvä jo viikkojen ajan.

Kymiringin piti isännöidä MotoGP-kilpailua ensi kertaa jo vuonna 2019, mutta kilpailu on peruttu toistuvasti välillä koronan ja välillä radan keskeneräisyyden takia.

Speedweek kertoo Dornan vaatineen Kymiringiltä rataan vaadittujen rakennustöiden valmistumista syyskuun 20. päivään mennessä. Lehden mukaan jo viikkoja sitten oli selvää, etteivät rakennustyöt valmistu ajoissa.

Kymiringin taustayhtiötä KymiRing oy:tä haettiin konkurssiin kesällä. Hakijat ovat kaksi alueella toiminutta rakennusyhtiötä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?