Pohjoismaiden olympia­komiteoilta tiukka linjaus venäläis­urheilijoiden tilanteesta – "Seisomme vankasti kantamme takana"

Pohjoismaiset olympia- ja paralympiakomiteat kokoustivat Norjassa.

Pohjoismaiset olympiakomiteat olivat yksimielisiä siitä, ettei Venäjällä ja Valko-Venäjällä ole asiaa kansainväliseen urheiluun.

23.9. 18:40

Pohjoismaiset olympia- ja paralympiakomiteat vastustavat Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoiden päästämistä takaisin kansainvälisille kilpakentille.

Järjestöt julkaisivat yhteisen julkilausuman Oslossa järjestetyn kahden päivän kokouksen päätteeksi. Suomesta lausunnon hyväksyivät Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori sekä Paralympiakomitean puheenjohtaja Sari Rautio.

Myös Grönlannin, Färsaarten ja Ahvenanmaan urheilujärjestöt allekirjoittivat lausunnon, jonka mukaan Venäjä rikkoo Ukrainaan suunnatulla hyökkäyssodallaan räikeästi kansainvälistä lakia.

– Seisomme vankasti kantamme takana. Nyt ei ole oikea aika harkita heidän (Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoiden) paluutaan, lausunnossa todetaan.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK on käynyt viime aikoina keskustelua Venäjän ja Valko-Venäjän mahdollisesta paluusta kansainvälisille urheiluareenoille.

Helmikuun lopulla KOK kehotti kansainvälisiä lajiliittoja sulkemaan venäläiset ja valkovenäläiset kilpailujensa ulkopuolelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?