Urheilumaailma suree kuningatar Elisabetin poismenoa – George Russell ja Harry Kane julkaisivat koskettavat viestit

Urheilumaailmassa on muistettu torstai-iltana menehtynyttä kuningatar Elisabetia.

Kuningatar Elisabet toinen kuoli 96-vuotiaana.

8.9.2022 22:35

Yli 70 vuotta Britanniaa hallinneen kuningatar Elisabet II:sen kuolema on nostattanut runsaasti reaktioita myös urheilumaailmasta.

Englannin Valioliiga reagoi kello 20.30 Suomen aikaa tulleeseen uutiseen nopeasti.

– Valioliiga on syvästi surullinen kuultuaan Hänen Majesteettinsa kuningattaren Elizabeth II:n menehtymisestä. Osanottomme ovat kuninkaalliselle perheelle ja kaikille ympäri maailmaa, jotka surevat Hänen Majesteettinsa menetystä, Valioliiga kirjoitti Twitterissä.

Mahdollisista ottelusiirroista Valioliiga ei ole toistaiseksi tiedottanut. Seuraavat ottelut ovat ohjelmassa lauantaina, mutta niiden siirtämistä pidetään todennäköisenä.

Päivän Britanniaa koskeva Eurooppa-liigan ottelu Manchester Unitedin ja Real Sociedadin välillä sen sijaan pelataan normaalisti. The Timesin jalkapallotoimituksen päällikkö Henry Winter kertoi Twitterissä, että ottelun pelaaminen oli Uefan vaatimus.

Ennen kello 22 alkanutta ottelua pidettiin minuutin hiljainen hetki kuningattaren muistolle. Unitedin pelaajat pelaavat mustissa surunauhoissa.

Manchester United myös kunnioitti Elisabetin muistoa twiitillä, jonka kuvassa nuori Kuningatar ojentaa FA Cupin mestaruuspokaalia.

Jo aiemmin illalla pelatussa FC Zürich-Arsenal-ottelussa pidettiin myös hiljainen hetki.

Meksikon 1986 MM-kisojen maalikuningas, Englannin pitkäaikainen maajoukkuepelaaja ja nykyinen tv-kommentaattori Gary Lineker huomioi hänkin edesmenneen kuningattaren tunteikkaalla viestillä.

– Niin hirveän surullinen päivä. Hänen Majesteettinsa kuningatar on kuollut. Todella merkittävä nainen, joka palveli maataan arvokkaasti, uskollisesti ja armollisesti. Oli lohduttavasti aina läsnä useimpien meistä elämässä. Lepää rauhassa, Teidän Majesteettinne.

Nykyinen maajoukkuetähti Harry Kane esitti osanottonsa kuninkaalliselle perheelle.

– Ajatukseni ovat kuninkaallisen perheen luona tänä erittäin vaikeana aikana. Kuningatar oli hämmästyttävä inspiraatio, ja hänet muistetaan hänen uskomattomista palveluvuosistaan tässä maassa. Lepää rauhassa, Teidän Majesteettinne, Kane kirjoitti.

Englannin jalkapallomaajoukkue muisti kuningatarta Instagramissa.

– Syvästi surullisina otimme vastaan tiedon, että Hänen Majesteettinsa kuningatar Elisabet II on kuollut. Hänen Majesteettinsa muistetaan ikuisesti eräistä ikimuistoisimmista hetkistämme, muun muassa Jules Rimet -pokaalin ojentamisesta vuoden 1966 maailmanmestaruuden merkiksi, maajoukkueen Instagram-päivityksessä luki.

Formula 1:n maailmasta alkoi myös tulla surunvalitteluja laajalla rintamalla. Mercedeksen kuljettaja George Russell julkaisi oman viestinsä Instagram-tilillään.

– Olen hyvin surullinen kuullessani Hänen Majesteettinsa kuningatar Elisabetin poismenosta. Hänen omistautumisensa maallemme ja hänen armollinen johtajuutensa olivat inspiroivia monille sukupolville, Russell kirjoitti.

Ferrarin F1-tallin Twitter-viesti oli tunteikas.

– Sydämellinen osanotto uraauurtavan naisen menetyksen johdosta. Ajatuksemme ovat kuninkaallisen perheen, brittiläisten ja brittiläisten kollegojemme luona. Levätköön hän rauhassa, Ferrarin tilillä kirjoitettiin.

Jääkiekkoliiga NHL:kin esitti surunvalittelunsa. NHL:ssa pelaa seitsemän kanadalaista joukkuetta ja Yhdistyneen Kuningaskunnan monarkki on yhä muodollisesti Kanadan hallitsija.

– NHL suree kuningatar Elisabet II:n poismenoa ja juhlistaa hänen hämmästyttävää elämäänsä. Hänellä oli erityinen paikka kanadalaisten sydämissä, ja 70-vuotisen valtakautensa aikana hän kytkeytyi lajiimme mieleenpainuvin tavoin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?