Venäjällä suunnitellaan suuria – näin Putin haluaa korvata olympialaiset

Venäjän huippu-urheilijoiden sulkeminen kansainvälisistä kilpailuista on saanut maan suunnittelemaan korvaavia kisoja olympialaisille.

Vladimir Putin haluaa Venäjälle lisää kansallisia, kovia kilpailuja.

7.9.2022 11:01

Venäjä kaavailee järjestävänsä omat olympialaiset kesällä 2024, mikäli maalla ei ole vielä silloin asiaa Pariisin olympiakisoihin.

Venäjä suljettiin ulos kansainvälisestä urheilutoiminnasta pian sen jälkeen, kun maa hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta. Hyökkäys tapahtui vain muutamia päiviä Pekingin talviolympialaisten päättymisen jälkeen.

Näin ollen venäläisurheilijat eivät olleet tervetulleita maaliskuussa Pekingissä järjestettyihin paralympialaisiin. Venäjä ratkaisi tilanteen järjestämällä urheilijoilleen omat vastaavat kilpailut.

Nyt samanlaista järjestelyä suunnitellaan kesälle 2024, jolloin urheilumaailman huiput ottavat toisistaan mittaa Pariisin olympialaisissa.

Dimitri Tshernishenko kertoi Venäjän olympialaisaikeista uutistoimisto Interfaxille.

Venäjän varapääministeri Dimitri Tshernishenkon mukaan kilpailuihin osallistuisivat Venäjän lisäksi sen ystävyysmaat kuten Valko-Venäjä.

– Presidentti on nostanut esiin huolensa siitä, että tarvitsemme lisää kansallisia kilpailuja, joihin myös ystävyysmaamme osallistuvat.

– Kilpailuja tarvitaan, eivät huippu-urheilijat voi vain harjoitella. Se olisi mahdotonta, Aftonbladet kertoo Tshernishenkon sanoneen uutistoimisto Interfaxille.

Varapääministerin mukaan Venäjä rakentaa urheilijoilleen myös sellaisia harjoitusmahdollisuuksia, joita on aiemmin löytynyt vain Venäjän ja sen ystävyysmaiden ulkopuolelta. Esimerkkinä hän mainitsee vuorille rakennettavan kestävyysurheilukeskuksen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?