Suomen naiset nappasivat MM-pronssia! Kanada kaatui amerikkalaisen jalkapallon mitaliottelussa

Amerikkalaisen jalkapallon naisten maajoukkue juhli kotikisoissa historiansa kolmatta MM-mitalia.

Laura Pulkkinen otti mittaa Yhdysvaltojen Maria Jacksonista MM-välierässä.

7.8. 20:48

Sitkeä ja herpaantumaton Suomi taisteli uljaasti pronssia amerikkalaisen jalkapallon naisten MM-kisoissa Vantaalla. Suomen kynsiin jäi sunnuntaina Kanada, josta Suomi pystyi ottamaan voiton aivan ottelun viime hetkillä. Suomi voitti mitaliottelun 19–17.

MM-pronssi oli Suomelle kolmas kautta aikain.

Mitaliottelun ratkaisi Turku Trojansin 33-vuotias keskushyökkääjä Laura Pulkkinen, joka potkaisi tarkasti pallon haarukkaan kolmen pisteen arvoisesti, kun ottelua oli jäljellä runsas minuutti. Ennen Pulkkisen potkua Suomi oli maalin tappiolla.

– Jalkapallotaustastani oli taatusti hyötyä taas. Olen muinoin pelannut futista Pohjois-Savossa: Siilinjärven Pallossa ja Kuopion Pallo-Kissoissa, Pulkkinen selvitti.

Pulkkinen mainitsi, ettei hän ole treenannut potkutekniikkaa kummemmin, potkun tarkkuutta kylläkin.

– Alkaahan tässä jo rutiinia olla, Pulkkinen totesi.

Valkoisessa ja laivastonsinisessä asussa viilettäneen Suomen upeaa yhteishenkeä kiitellyt Pulkkinen totesi joukkueen ja itsensä olevan kylmähermoista laatua.

– Fokus oli koko ajan olennaisessa, Pulkkinen mainitsi.

Tärkeä pohjustus kaikkeen oli siinä, kun Mari Jääskelä pinkoi Suomen viimeisessä hyökkäysvuorossa kuin aropupu aavalla. Jääskelä kykeni kuudella yrityksellään juoksemaan 36 jaardia.

Aiemmin kolme MM-hopeaa niistänyt Kanada havisi lopussa kuin vaahteranlehti syystuulessa. Havina toi sille häviön, ja joukkue jäi ensi kertaa mitalitta. Suomen puolustuksen helsinkiläinen linjapelaaja Anni Alanko pyöritti päätään.

– En vielä usko voittoamme vielä todeksi, Alanko sanoi.

Suomen taidokas käskyttäjä Mika Eloranta huokaisi tyytyväisenä mitalit tuoneesta loppuratkaisusta.

– Tämä on urheilua, ja meidän joukkue on urheilijoita täynnä, Eloranta korosti.

Suomi on ollut toistuvasti kärkikaartia naisten amerikkalaisessa jalkapallossa. Vuosina 2010 ja 2013 Suomi otti niin ikään lajin MM-pronssia. Vuonna 2017 se oli MM-kisoissa viides.

Euroopan mestari Suomi on ollut naisten amerikkalaisessa jalkapallossa aina, kun EM-kisat on lajissa järjestetty. EM-kultakantaan Suomi pääsi vuosina 2015 ja 2019.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?