Putinin ex-vaimosta erikoinen Suomi-väite: Ljudmilan uuden avio­miehen nimi löytyi Lahden Ironman-kisan osallistuja­listalta

Aleksei Navalnyin tiimi on julkaissut uuden paljastusvideon Vladimir Putinin ex-vaimosta Ljudmilasta ja tämän nykyisestä aviomiehestä Artur Otsheretnyistä.

Ljudmila Putina ja Vladimir Putin ilmoittivat vuonna 2013, että heidän avioliittonsa on ohi. Navalnyin taustatiimin uudella videolla väitetään, että Ljudmilan uusi aviomies Artur Otsheretnyi olisi osallistunut vastikään Lahdessa triathlonkisaan.

5.8. 6:30

Venäjällä vangitun oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin tiimi on julkaissut uuden videon, jossa he käyvät läpi presidentti Vladimir Putinin entisen vaimon nykyistä elämää ja rikkauksia.

Ljudmila Putina, 64, on nykyisin naimisissa itseään parikymmentä vuotta nuoremman liikemiehen Artur Otsheretnyin, 44, kanssa. Ljudmila käyttää myös virallisesti sukunimeä Otsheretnaja, sillä pari vihittiin avioon vuonna 2015.

Navalnyin tiimin uudella videolla esitetään epäilys, että Putin rahoittaa yhä laveasti ex-vaimoaan ja tämän uutta miestä varoilla, jotka on viety korruption avulla tavallisten venäläisten kukkarosta. Putinin epäillään ostavan tällä tavoin Ljudmilalta hiljaisuutta, jotta tämä ei puhuisi ohi suunsa julkisuudessa.

Navalnyin Korruptionvastaisen säätiön johtohahmoihin kuuluva Maria Pevtshih ihmettelee videolla myös sitä, miksi Ljudmila Putina ei ole yhdessä uuden aviomiehensä kanssa Euroopan unionin pakotelistalla Putinin Ukrainassa aloittaman sodan vuoksi. Ainoastaan Britannia on lisännyt Ljudmila Otsheretnajan omalle pakotelistalleen toukokuussa.

(FBK:n julkaisema video löytyy myös englanniksi tekstitettynä alla olevan twiitin linkistä.)

Videolla on myös yksi erikoinen yksityiskohta, jonka kautta Ljudmila Putinan uusi aviomies kytketään Suomeen.

Navalnyin tukija Pevtshih kertoo, että Artur Otsheretnyi olisi osallistunut Lahdessa vastikään pidettyyn Ironman-triathlonkisaan. Lahden kisa käytiin heinäkuun alussa, mutta videolla puhutaan jostain syystä huhtikuusta. Otsheretnyin nimen kerrotaan löytyvän niin ikään Tanskassa kesäkuussa pidetyn Ironman-kisan osallistujaluettelosta.

IS tarkisti kummankin Ironman-kisan tulosluettelot, ja niistä ei kuitenkaan löydy Otsheretnyin nimeä. Vaikuttaa siis siltä, että hän ei välttämättä ole ollut lainkaan Lahdessa paikalla, vaikka ennakkoilmoittautuminen olisikin tehty.

Navalnyin tiimin videolla esitellään Lahden Ironman-kisan osallistujalistaa, jossa näkyy Ljudmilan oletetun aviomiehen nimi muodossa Arthur Ocheretny.

Videolla näytetään kuvaa Lahden Ironman-kisan nimilistasta.

Videolla ei kerrota, millä perusteella Navalnyin edustajat ovat vakuuttuneet siitä, että kyseessä ei ole esimerkiksi hänen nimikaimansa. Venäjän mediassa on kuitenkin aiemmin kerrottu, että Otsheretnyi on osallistunut ainakin takavuosina aktiivisesti triathlon-harrastajien kisoihin maailmalla.

Videolla on erheellinen väittämä ainakin siinä kohtaa, kun katsojille kerrotaan Lahden kisan olleen huhtikuussa. Nimilistan päivityshetkenä näkyy huhtikuun 19. päivä, mutta kisa pidettiin vasta heinäkuun 2. päivänä. ”Arthur Ocheretnyn” tiimin nimeksi on listalla merkitty SBR88.

Aleksei Navalnyin Korruption vastainen säätiö on julkaissut uuden paljastusvideon, jossa käsitellään Ljudmila Putinan eli nykyisen Ljudmila Otsheretnajan sekä hänen miehensä Artur Otsheretnyin omaisuutta.

FBK:n paljastusvideolla päähuomio on Ljudmilan ja Arturin nykyisessä omaisuudessa, josta todisteena esitellään muun muassa dronekuvia.

Ljudmilan uuden aviomiehen kerrotaan omistavan esimerkiksi huvilan Ranskan Biarritzissa, asuinhuoneiston Sveitsin Davosissa ja kaksi asuntoa Espanjan Malagassa.

Ljudmila Putinan kerrotaan puolestaan hallinnoivan perustamansa kieli- ja viestintäkeskuksen kautta arvotaloa Moskovassa aivan Kremlin kupeessa.

Keskus kantaa nykyisin nimeä Ihmisten välisen viestinnän kehittämiskeskus. Keskuksen taustalla olevan säätiön tiedoista selviää, että Artur Otsheretnyi on merkitty säätiön johtajaksi ja Ljudmila Otsheretnaja kuraattoriksi.

FBK:n selvitysten mukaan Ljudmila ansaitsee Moskovan arvotaloaan vuokraamalla vuodessa yli 250 miljoonaa ruplaa, mikä on ruplan nykyisellä virallisella kurssilla yli neljä miljoonaa euroa.

Kommunikaatiokeskuksen kerrotaan saavan puolestaan rahoitusta esimerkiksi Moskovan kaupungin johdolta, Gazprom-pankilta ja Severstal-tehtaalta vuodessa noin 415 miljoonaa ruplaa eli noin 6,8 miljoonaa euroa ruplan nykykurssilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?