Helle sai suomalaiset sekaisin – yksi tuote revitään nyt käsistä

Ison urheiluvälineketjun pomo kertoo, että tämän hetken hittituotteet liittyvät vesiurheiluun.

Kuntoilijat viihtyvät hellesäällä vesillä.

30.6.2022 8:16

Helle hellii tai piinaa nyt suomalaisia, yksilöstä riippuen. Varmaa on se, että helle on sekoittanut yhtä lailla monien lomalaisten kuin töitään jatkavienkin arkisuunnitelmat.

Harvassa ovat nyt ne, jotka jaksavat urheilla normaaliin tapaan jopa noin 30 asteen paahtavassa kuumuudessa. Helteessä urheilemiseen liittyy asiantuntijoiden mukaan selkeitä terveysriskejä, ja siksi esimerkiksi moni aktiivilenkkeilijä näyttää vaihtaneen juoksutossut kokonaan toisenlaisiin kuntoiluvälineisiin.

– Helle on vaikuttanut nopeasti siihen, millaisten tuotteiden menekki meillä on juuri tällä hetkellä kasvanut oleellisesti, XXL-ketjun toimitusjohtaja Pasi Lämpsä kertoo.

– Hittituotteet ovat nyt aivan jotain muita kuin kesäkuun alussa.

Lämpsän mukaan yhä useampi suomalainen on kääntänyt katseensa vesille.

– Kaupaksi menevät oikeastaan kaikki vesiurheiluun liittyvät tuotteet, hän tiivistää.

Menekkipiikkiä on odotetusti monenlaisilla uintivälineillä, mutta varsinaiset käsistä revittävät tuotteet eivät pienille hyllyille mahdu. Tilanne vaikuttaa olevan sama monissa urheiluvälineliikkeissä, joista IS tiedusteli asiaa.

– Hittejä ovat nyt sup-laudat ja yllättäen myös kanootit. Erityisesti sup-laudoilla on nyt kuuma kysyntä, Lämpsä paljasta.

– Jos kuukauden takaiseen tilanteeseen verrataan, suppilautojen myynti on kasvanut eksponentiaalisesti.

Hellesään odotetaan jatkuvan ainakin viikonlopun yli. Tuoreimpien ennusteiden mukaan sen jälkeen helteet hellittävät suuressa osassa maata.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?