Katso Suomen suurin maastopyöräkisa Tahko MTB suorana ISTV:ssä

Viikonloppuna maastopyörät valtaavat Tahkon. ISTV näyttää suorana lähetyksenä Tahko MTB:n 60 km:n ja 120 km:n kilpasarjat lauantaina 2.7.2022 aamusta alkaen.

27.6. 14:58 | Päivitetty 2.7. 8:52

SUORA LÄHETYS Suomen suurimmasta maastopyöräilytapahtumasta Tahko MTB:stä avautuu artikkelin yllä olevaan videoruutuun lauantaina kello 8.45. Molempien päämatkojen kilparyhmät lähtevät liikkeelle kello 9. Niiden jälkeen reitille lähtevät harrastajasarjalaiset. Lähetys päättyy puoliltapäivin, mutta kamera jää vielä seuraamaan maaliin saapuvia kilpailijoita ja välittämään maalialueen tunnelmaa. ISTV:ssä lähetys näkyy vain suorana, siitä ei jää tallennetta.

Tapahtuman 60 kilometrin mittainen reitti kiertelee Tahkon ja Nilsiän alueella. Reitti on tunnettu pitkistä ja vaativista nousuistaan. Tahko MTB:n kuuluisimpia kohtia ovat kaksi jyrkkää nousua Kinahmin vaaran päälle ja kolmen kilometrin mittainen El Grande -loppunousu Tahkovuoren huipulle. Maaliin tullaan laskettelurinteeseen rakennettua alamäkiajorataa pitkin.

Tahko MTB:n voittaminen edellyttää hyvää hapenottoa, vahvaa kestävyyttä ja kovaa maitohapon sietoa. Kilpailun ratkaisut tapahtuvat usein nousuosuuksilla tai niiden päällä, ja joskus välinerikot tuovat oman mausteensa kärkikamppailuun. Kärkipyöräilijöillä on käytössä reaaliaikainen GPS-seuranta.

Kilpasarjoissa ennakkosuosikkeja ovat mm. Samuel Pökälä, Sakari Lehtinen, André Haga, Joni Savaste, Sini Alusniemi ja Noora Kanerva. Tapahtumassa on myös useita muita matkoja ja sarjoja jo perjantaista alkaen. Lisätietoja tapahtumasta: tahkomtb.fi.

Lähetyksen starttikuva: Juuso Jonninen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?