Ebba, 21, paljasti salaisuutensa rohkealla bikinikuvalla – avautui nyt hurjasta palautevyörystä

Ebba Årsjö paljasti saaneensa hurjasti kannustavaa palautetta.

Ebba Årsjö onnistui upeasti Pekingin paralympialaisissa.

Paraurheilija Ebba Årsjö, 21, on avautunut SVT:n haastattelussa supersuosituksi nousseen somekuvansa seurauksista.

Pekingin paralympialaisten alppihiihdossa kaksi kultaa voittanut ruotsalainen julkaisi tiistaina bikinikuvan, jossa paljastaa vasemmassa jalassaan olevan vamman.

Hän sairastaa aniharvinaista Klippel-Trenaunayn oireyhtymää, johon liittyy tummapunaista hiussuoniluomea, lihaskatoa, laskimolaajentumaa sekä tukielimistön paikallista liikakasvua.

Lue lisää: Ebbaa, 21, epäiltiin huijariksi – löi nyt bikinikuvalla kriitikoille jauhot suuhun

Årsjö halusi hiljentää kuvallaan kriitikot, jotka olivat epäilleet hänen kelpoisuuttaan paraurheiluun.

Tempaus tepsi. Kuva oli kerännyt torstaipäivään mennessä yli 33 000 tykkäystä ja 1 300 kommenttia.

Årsjö kertoi SVT:lle harkinneensa kuvan julkaisemista jo pitkään. Tiistai-iltana hän päätti tehdä sen perheensä ympäröimänä – kunnes tuli katumapäälle.

– Annoin lopulta puhelimeni siskolleni, joten hän julkaisi kuvan. Olin vain istunut paikoillani ja suunnitellut painavani julkaisunappia, mutta hän teki sen silmänräpäyksessä. Kuvaan tuli tuhat tykkäystä tunnissa. Sitten menin nukkumaan, mutta aamulla oli aika kivaa nousta ylös, hän sanoi.

Årsjö paljasti hämmästyneensä kuvan saamasta suosiosta. Hän pelkäsi törkykommentteja ja sitä, että menettäisi kaikki Instagram-seuraajansa otoksen takia.

Toisin kävi.

– Olen saanut hurjasti ylistäviä kommentteja, rakkautta. En ole nähnyt ainuttakaan tökeröä kommenttia. Monet kysyvät kommenttikentässä, mitä minulle on tapahtunut – ja sitten toiset vastaavat siihen. Kaikki tukivat minua.

18-vuotiaaksi saakka vammansa muilta salannut Årsjö ei ole kertomansa mukaan ehtinyt vastata kaikkiin yhteydenottoihin. Alppinisti on koettanut kuitenkin tukea heitä, jotka ovat lähestyneet häntä ja kertoneet kärsivänsä samasta oireyhtymästä.

– Etenkin, jos olen huomannut jonkun olevan nuori ja kärsivän paljon vamman takia. Vastasin esimerkiksi eräälle äidille, joka kirjoitti vauvastaan, Årsjö sanoi SVT:lle.

Årsjö voitti Pekingissä kullat superalppiyhdistetyssä ja pujottelussa. Syöksylaskusta tuli pronssia.

Hän kertoi työskentelevänsä kesällä isänsä ja setänsä rengasliikkeessä. Rinteeseen hän aikoo palata elokuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?