Tässä ovat varmat ehdokkaat urheilun huippuvirkaan – loppusuoralla on neljä nimeä

Huippu-urheiluyksikön johtajavalinnan finaalissa on mukana ehdokkaita sekä yksilö- että joukkuelajeista.

Mika Kulmala ja Henrik Dettmann ovat ehdolla Mika Lehtimäen seuraajaksi.

Spekulaatiot Olympiakomitean alaisen huippu-urheiluyksikön johtajasta kiihtyvät.

Paikka tuli avoimeen hakuun, kun Mika Lehtimäki erosi tehtävästä maaliskuussa saatuaan varoituksen naisiin kohdistuneesta epäasiallisesta käytöksestä.

Kevään aikana tehtävään haki Ylen mukaan 17 henkilöä, joista kahdeksan pääsi haastatteluun.

Nyt loppusuoralle on valittu neljä ehdokasta, joista kahdelle löytyvät Ilta-Sanomien tietojen mukaan myös kasvot: toinen on koripallomaajoukkueen ex-päävalmentaja Henrik Dettmann, toinen puolestaan Hiihtoliiton entinen toimitusjohtaja ja Santasportin nykyinen toimitusjohtaja Mika Kulmala.

Kokenut koripallovaikuttaja Henrik Dettmann on joukkuelajien vahva ehdokas huippu-urheiluyksikön uudeksi johtajaksi.

Dettmann, 64, valmensi koripallomaajoukkuetta hämmästyttävän pitkään, vuodet 2004–2021. Sanavalmis valmentaja on viime aikoina työskennellyt muun muassa luennoitsijana. Vuonna 2002 hän luotsasi Saksan koripallomaajoukkueen MM-pronssille.

Hiihtoliiton ex-pomo Mika Kulmala on edennyt finaalivaiheeseen Olympiakomitean johtajapelissä.

Kulmala, 54, on tullut Suomen urheiluväelle tutuksi suorapuheisena urheilujohtajana. Kulmala erosi Hiihtoliitosta kesäkuussa 2019.

Myöhemmin Kulmala avautui eronsa taustoista Urheilulehdessä. Hän puhui esimerkiksi työuupumuksestaan sekä tarpeestaan muuttaa myös omia toimintatapojaan jaksamisensa parantamiseksi.

– Joukkuelajit janoavat lisää valtaa Olympiakomiteassa. Siinä mielessä Dettmann sopii hyvin kuvioon. Toisaalta hän ei ole johtajaksi enää mikään nuori tekijä, mikä voi painaa vaakakupissa jonkin verran, vankka sisäpiirilähde näkee.

– Yksilölajien puolelta loppusuoralle päässyttä Kulmalaa arvostetaan aikaansaavuudestaan, mutta toisaalta hänen tiukka luonteensa voi kääntyä myös häntä vastaan. Tiukka kisa on käynnissä.

IS:n tietojen mukaan paikkaa ovat hakeneet myös huippu-urheiluyksikön varajohtaja Leena Paavolainen sekä sen urheiluakatemiaohjelman johtaja Antti Paananen.

Myös pitkän linjan luisteluvaikuttaja Janne Hänninen lähti mukaan peliin, mutta hän ei ole finalistien joukossa.

Olympiakomitean hallitus päättää asiasta heinäkuun alkupuolella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?