Snookerpelaaja yritti todella härskiä huijausta – vastustajan suoraselkäinen teko johti rajuun rangaistukseen

29-vuotias englantilaispelaaja saa miettiä tekosiaan seuraavat 1,5 vuotta.

Arkistokuva.

15.5.2022 13:22

Snookerpelaaja Simon Blackwell, 29, jäi kiinni härskistä huijausyrityksestä.

Amatööripelaaja sai 18 kuukauden kilpailukiellon yritettyään sopia EPSB:n avoimen amatöörisarjan ottelun lopputuloksesta, Kansainvälinen snooker ja biljardiliitto WPBSA tiedotti.

Blackwell oli lähestynyt toista pelaajaa ja tarjonnut tälle 200 puntaa, jos pelaaja varmistaisi, että Blackwell voittaisi kaksi erää pelaajien keskinäisessä ottelussa. Niiden turvin Blackwell olisi yltänyt amatööriturnauksen kärkinelikkoon ja päässyt ilman osallistumismaksua Q School -karsintaturnaukseen.

Karsintaturnauksesta taas olisi ollut mahdollisuus edetä ammattilaiskiertueelle.

Blackwellin vilpillisistä pyrkimyksistä raskauttavamman teki se, että hän oli rahallisen lahjonnan lisäksi tarjoutunut häviämään finaaliottelun toisen pelaajan ystävälle.

Härskiä huijausta yrittänyt englantilainen jäi kiinni pyrkimyksistään, kun pelaaja, jota tämä yritti lahjoa ensin kieltäytyi tarjouksesta ja ilmoitti lahjontayrityksestä eteenpäin.

Blackwellin kuuleminen pidettiin maanantaina. Hänen katsottiin syyllistyneen ottelunmanipulaation yritykseen sekä lahjonnan yritykseen.

– Kaikenlaiset yritykset manipuloida snookerottelun lopputulosta, millä tahansa tasolla ovat tuomittavia ja erittäin haitallisia lajille. Tämän tapauksen tuomio lähettää vahvan viestin siitä, että vastaavanlaisiin tapauksiin suhtaudutaan ankarasti, WPBSA:n puheenjohtaja Nigel Mawer totesi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?