Putinin rakastajaksi väitetty Alina Kabajeva joutui pakotelistalle – tukenut presidentin luksuselämää hämärällä tavalla

Britannian ulkoministeriön mukaan Putinin virallinen omaisuus on vain pieni asunto Pietarissa ja kaksi neuvostoaikaista autoa.

Alina Kabajeva kuvattuna vuonna 2009.

14.5. 21:14

Vladimir Putinin rakastajaksi väitetty Alina Kabajeva on asetettu pakotelistalle Britanniassa, Guardian uutisoi.

Kabajeva, 38, on entinen voimistelija, joka johtaa venäläistä mediayhtiötä National Media Groupia. Yhtiöllä kerrotaan olevan omistuksia lähes kaikissa tärkeimmissä venäläismedioissa, jotka levittävät Putinin hallituksen propagandaa.

Yhdysvaltain viranomaiset uskovat, että Putin ja Kabajeva olisivat olleet pitkään suhteessa ja että heillä olisi ainakin kolme yhteistä lasta.

Lue lisää: Olympiavoittajasta tuli Putinin salarakas ja lopulta hän katosi julkisuudesta – tällainen on Alina Kabajeva, Venäjän presidentin väitetty naisystävä

Kabajevan lisäksi pakotelistalle ja matkustuskieltoon joutui 11 Putinin lähipiirissä olevaa ihmisiä, kuten hänen entinen vaimonsa Ljudmila Otsheretnaja ja Kabajevan isoäiti Anna Zatseplina.

Zatseplinalla on läheiset suhteet Putiniin miljardööri Gennadi Timtshenkon kautta.

Britannian ulkoministeriön mukaan lähipiiri asetettiin pakotelistalle, koska itse presidentin virallinen omaisuus on vaatimatonta. Lähipiirin katsotaan auttaneen Putinin ylenpalttisten elämäntapojen ylläpitämisessä.

Putinin omistuksiin kuuluu virallisesti vain pieni asunto Pietarissa ja kaksi neuvostoaikaista autoa. Hänellä tiedetään olevan kuitenkin esimerkiksi luksusjahti ja kartano Mustanmeren rannalla.

– Putin luottaa perheeseensä, lapsuuden ystäviinsä ja valikoituun eliittiin, jotka ovat hyötyneet hänen asemastaan, ja jotka vastapalvelukseksi tukevat hänen elämäntyyliään. He saavat palkkioksi vaikutusvaltaa Venäjän valtion asioissa, Britannian ulkoministeriö kirjoitti tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?