Ruotsin tähden yhteiskuvat Putinin "verikoiran" kanssa pöyristyttävät: "Hänellä on verta käsissään"

Edes Ukrainan sota ei ole katkaissut UFC-tähden ja Tshetshenian hirmuhallitsijan ystävyyttä.

Hamzat Tshimajev on niittänyt mainetta UFC-kehässä, mutta ei niinkään sen ulkopuolella.

Ruotsia edustava UFC-tähti Hamzat Chimaev ei ole piilotellut ystävyyttään Tshetshenian presidentin Ramzan Kadyrovin kanssa.

Välisarjassa otteleva Chimaev, 27, voitti UFC 273 -illassa brasilialaisen Gilbert Burnisin. Voitto nosti ruotsalaisen UFC:n välisarjan rankingissa kolmannelle sijalle.

Hetki ennen Yhdysvalloissa käytyä ottelua Chimaev päivitti Instagramin tarinaosioon kuvakaappauksen videopuhelustaan Kadyrovin kanssa.

Chimaev on kotoisin Tshetsheniasta, mutta muutti Ruotsiin vuonna 2011. Hänen Instagram-tililtään löytyy lukuisia yhteiskuvia Kadyrovin kanssa.

Venäjään kuuluvaa tasavaltaa kovin ottein hallitsevaa Kadyrovia on luonnehdittu muun muassa Vladimir Putinin ”verikoiraksi”.

Tshetsheenijohtajaa on vuosien saatossa syytetty lukuisista ihmisoikeusrikkomuksista, muun muassa kidutuksesta ja homoseksuaalien vainoamisesta.

– Jos Chimaev tukee tällaisia ihmisiä, ilmiselvästi myös hänellä on verta käsissään, puolalainen vapaaottelija Jan Blachowicz tylytti Przeglad Sportwy -lehdessä.

UFC ei ole tuominnut Chimaevin veljeilyä Ukrainassa Putinin rinnalla sotivan Kadyrovin kanssa. Organisaatio ei ole tuominnut Venäjän sotatoimia muutenkaan.

Reutersin mukaan tshetsheenisotilaat osallistuivat maailmalla kauhistuttaneeseen Butshan verilöylyyn.

– Heidän (UFC:n) täytyy ymmärtää, että jos Chimaev ylpeilee tällä tavalla, se tekee hänestä pelinappulan, jolla on verta käsissään. Tämä on heikkoa toimintaa, Blachowicz jatkoi.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT yritti tavoittaa Chimaevia kommentoimaan puolalaisottelijan syytöksiä. Ruotsalaisen leiri pysyi hiljaa.

Aftonbladetin toimittaja Kristoffer Bergström kirjoitti viime viikolla julkaistussa kolumnissaan, että UFC-tähti ei enää anna haastatteluita lehdelle. Bergströmin mukaan Chimaevia ärsyttää Aftonbladetin negatiivinen uutisointi hänestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?