HBL: Olympiakomitean hallituksen jäsen raivoissaan – lataa kovaa tekstiä ”saunakerhosta”

Katja Mjösund pui Olympiakomitean häirintäskandaalia Hufvudstadsbladetille.

Katja Mjösund arkistokuvassa.

Olympiakomitean hallituksen jäsen Katja Mjösund on raivoissaan Olympiakomitean häirintäskandaalista, kertoo Hufvudstadsbladet-lehti.

Kohu Olympiakomiteassa alkoi Ylen uutisoinnista. Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki oli aiemmin saanut varoituksen naisiin kohdistuneesta epäasiallisesta käytöksestä, mutta sai silti Olympiakomitean puheenjohtajiston päätöksellä jatkopestin tehtävässään.

Mediahuomio tapauksesta johti sittemmin Lehtimäen irtisanoutumiseen. Sen jälkeen Yle ravisteli skandaalia uudella uutisella, jonka mukaan taustalla olisi ollut fyysistä kajoamista. Lehtimäki kiisti asianajajansa välityksellä kaikenlaiset epäasialliset fyysiset kontaktit. Lehtimäki kiisti myös väitteet mahdollisuudesta vaikuttaa henkilöiden työuriin. Lehtimäki tiedotti, että varoituksen ainoana perusteena olivat yölliset viestit. Lehtimäki oli aiemmin kertonut viestineensä liian kaverillisesti liian myöhäisinä kellonaikoina.

Olympiakomiteaa ja sen puheenjohtajaa Jan Vapaavuorta on kritisoitu laajalti tapauksen takia.

Mjösund kokee asemassaan olleensa tietämättään ja epäsuorasti vastuussa asian hoidosta.

– En tiennyt mitään siitä, mutta olen ollut epäsuorasti vastuussa. En siitä, mitä on tapahtunut, mutta asian käsittelystä ja siitä kuinka ”saunakerho” on sen piilottanut, Mjösund sanoi Hufvudstadsbladetille.

– Olen ajatellut, että olen vaikuttanut asioihin, mutta silti olen ollut mukana tällaisessa, jota vastaan työskentelen. Tämä tuntuu iskulta vyön alle, Mjösund sanoo.

Jan Vapaavuorin on Olympiakomitean puheenjohtaja

Mjösundilta kysyttiin, miten hän näkee Vapaavuoren luottamuksen tällä hetkellä.

– En ole siinä asemassa, että ratkaisen, että onko Vapaavuorella luottamusta vai ei. Mutta arvostan rehellistä ja oikeaa kohtelua.

Liikuntalääketieteen erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori Mjösund kertoo pohtineensa Olympiakomitean hallituksen jättämistä. Hän kuitenkin toteaa, että hallituksen jättäminen tuottaisi häneen luottaville entistä suuremman pettymyksen.

Mjösund kertoo myös itse kokeneensa elämässään häirintää. Hän sanoo ymmärtävänsä ja kunnioittavansa suuresti heitä, jotka ovat astuneet Olympiakomitean tapauksessa esiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?