Jan Vapaavuori ei aio väistyä Olympiakomitean pomon paikalta – myönsi myös toisen häirintätapauksen käsittelyn olevan käynnissä

IS seurasi Olympiakomitean tiedotustilaisuutta.

| Päivitetty

Olympiakomitea järjesti tiedotustilaisuuden torstaina. Kello 11 alkaneessa tilaisuudessa oli paikalla Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori.

Olympiakomitea on ollut kohun keskellä viime torstaista lähtien, jolloin Yle Urheilu uutisoi Mika Lehtimäen saaneen varoituksen epäasiallisesta käytöksestä. Lehtimäki sai siitä huolimatta jatkopestin huippu-urheilujohtajana.

Torstain tiedotustilaisuudessa Vapaavuori pyyteli anteeksi asianosaisilta ja muutenkin. Hän kertoi, ettei aio väistyä puheenjohtajan paikalta.

Tiedotustilaisuudessa tuli myös ilmi, että Lehtimäen tapauksen lisäksi Olympiakomiteassa on meneillään toisenkin häirintätapauksen käsittely. Vapaavuori myönsi kysyttäessä, että ”toisen häirintätapauksen käsittely on käynnissä”. Mahdollisesta toisesta häirintätapauksesta kysyttiin Vapaavuorelta tiedotustilaisuudessa kahdesti. Hän antoi aluksi ymmärtää, ettei Lehtimäen tapauksen lisäksi sellaista ole tiedossa. Toisella kysymyskerralla hän myönsi asian ja kertoi hieman myöhemmin, että toisen häirintätapauksen ”käsittely on käynnissä”.

Lehtimäki erosi tehtävästään maanantaina, jolloin Olympiakomitea piti edellisen tiedotustilaisuuden. Sittemmin julkisuuteen on tullut uusia väitteitä Lehtimäestä, joka on kiistänyt ne.

Olympiakomitean hallitus piti asiasta kokouksen keskiviikkoiltana.

ISTV näytti torstain tiedotustilaisuudesta suoran lähetyksen, joka aukeaa tämän artikkelin pääkuvan paikalle. Tiedotustilaisuutta seurattiin tässä artikkelissa myös tekstimuodossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?