Olympiapomo Mika Lehtimäki sai varoituksen epäasiallisesta käytöksestä – tunnetut urheilunaiset pettyivät somessa

Mika Lehtimäen saama varoitus herättää pahennusta.

Mika Lehtimäki sai varoituksen.

25.3. 11:20

Suomen arvovaltaisimpiin urheilujohtajiin lukeutuva Mika Lehtimäki on saanut työnantajaltaan Suomen olympiakomitealta varoituksen. Syynä on naisiin työyhteisössä kohdistunut epäasiallinen käytös.

Lehtimäki ei menettänyt työpaikkaansa tapauksen vuoksi ja Lehtimäki kertoi Ylen haastattelussa, että asia on osapuolten välillä sovittu. Hän sai jatkosopimuksen Olympiakomiteaan tapauksen selvittämisen jälkeen.

Varoituksella selviäminen on herättänyt voimakasta kritiikkiä. Yksi pettyneistä on Palloliiton viestintäpäällikkö Taru Nyholm.

– Iso pettymys. Hyvä puoli se, että tuli julki. Eläköön journalismi, Nyholm kirjoittaa.

– Olympiakomitea esiintynyt viime vuosina Suomessakin urheilun vastuullisuuden omatuntona. Taas vedetään periaatteita ja työtä viemäriin. Johtajien luottamus säilyi, miten urheilijoiden.

Viestintäyhtiö Omnipressin toimitusjohtaja, entinen HJK:n markkinointijohtaja Sari Mikkonen-Mannila komppasi Nyholmin kritiikkiä. Hän huomautti erityisesti Lehtimäen kommentista Ylelle. Kun Lehtimäki puhui käyttäytymisensä korjaamisesta, hän sanoi, että ”nykypäivän pelisääntöjen mukaan on mentävä”.

– ”Nykypäivän pelisäännöillä” ei voi käyttäytyä epäasiallisesti naisia kohtaan. Ei myöskään ennen eikä jatkossa. Eikä minkään organisaation johtopallilla. Ei edes urheilu ole poikkeus tästä.

Naisjärjestöjen keskusliiton pääsihteeri Terhi Heiniläkin kritisoi ratkaisua voimakkaasti.

– Valta-asema urheilun korkealla tasolla, vastuu lajiliittojen tukien ja urheilijoiden apurahojen valmistelusta. Pidän tätä vakavana ja perusteluita riittämättöminä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?