Tiukka vetoomus vaatii Venäjän sulkemista urheilusta – Antti Kurvinen mukana

Yhdysvaltain ulkoministeriön julkaisemassa vetoomuksessa vaaditaan, ettei Venäjä tai Valko-Venäjä saisi järjestää mitään kansainvälisiä urheilutapahtumia.

Ministeri Antti Kurvinen oli yksi USA:n ulkoministeriön julkaiseman kirjeen allekirjoittajista.

8.3.2022 21:29

Yhdysvaltain ulkoministeriön julkaisemassa vetoomuksessa kymmenet maat kannustavat kansainvälisiä urheilujärjestöjä jatkamaan tiukkojen rajoitusten asettamista Venäjän ja Valko-Venäjän urheilutoiminnalle.

Kirjeessä vaaditaan, että Venäjän ja Valko-Venäjän ei pidä saada isännöidä tai hakea isännöintioikeutta mihinkään kansainväliseen urheilutapahtumaan.

Lisäksi kirjeessä kannustetaan urheilujärjestöjä estämään Venäjää ja Valko-Venäjää edustavien joukkueiden ja urheilijoiden kilpailemisen ulkomailla.

Kirjeen ovat allekirjoittaneet muun muassa Suomi, Britannia, Italia ja Japani. Suomen osalta kirjeessä on kulttuuri- ja urheiluministeri Antti Kurvisen nimi.

Tiedotteessa vaaditaan myös Venäjän ja Valko-Venäjän valtioihin liittyvien toimijoiden taloudellisten mahdollisuuksien ja sponsoroinnin rajoittamissa kaikin mahdollisin tavoin.

Urheiluorganisaatioita kehotetaan myös olemaan rankaisematta niitä urheilijoita ja valmentajia, jotka purkavat yksipuolisesti sopimuksensa venäläisten, valkovenäläisten ja ukrainalaisten seurojen kanssa.

Kansainvälinen olympiakomitea on jo aiemmin linjannut, että kansainvälisten urheilujärjestöjä pitäisi sulkea venäläisurheilijat ulos toiminnastaan. Iso joukko lajien johtoportaita on seurannut kehotusta.

Kirjeessä kehutaan muun muassa Kansainvälisen paralympiakomitean päätöstä estää venäläisten urheilijoiden osallistuminen Pekingissä käynnissä oleviin paralympialaisiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?