Venäläinen huippu-urheilija vaihtoi kansalaisuutta Ukrainan sodan takia

Maantiepyöräilijä Pavel Sivakov edustaa jatkossa Ranskaa.

Pavel Sivakov Ranskan ympäriajossa vuonna 2020.

Maantiepyöräilijä Pavel Sivakov on vaihtanut urheilukansalaisuutta Ukrainan sodan takia.

Aikaisemmin Venäjää edustanut Sivakov polkee jatkossa Ranskan väreissä.

Hänen ammattilaistallinsa INEOS Grenadiers kertoi perjantaina, että Kansainvälinen pyöräilyliitto UCI on hyväksynyt Sivakovin anomuksen kansalaisuuden vaihtamisesta ja Sivakov on jatkossa vapaa edustamaan Ranskaa MM-kisoissa ja olympialaisissa.

24-vuotias Sivakov on venäläisten entisten ammattipyöräilijöiden Aleksei Sivakovin ja Aleksandra Koliasevan poika. Hän syntyi Italiassa ja kasvoi Ranskassa, jossa hänen vanhempansa polkivat ammatikseen.

Sivakov kertoi tallinsa kotisivuilla suunnitelleensa jo pitkään ranskalaiseksi vaihtamista, mutta Ukrainan sota sai hänet panemaan vauhtia prosessiin. Hän kertoi unelmoivansa nyt Ranskan edustamisesta Pariisin kesäolympialaisissa 2024.

– Kuten olen sanonut jo aikaisemmin, olen täysin tätä sotaa vastaan ja kaikki sympatiani ovat Ukrainan kansan puolella. Kuten suurin osa maailman ihmisistä, niin minäkin toivon rauhaa ja sitä, että kärsimys Ukrainassa päättyy mahdollisimman pian, Sivakov sanoi.

Sivakov on urallaan voittanut kaksi ammattilaiskilpailua: vuoden 2019 Puolan ympäriajon ja vuoden 2019 Alppien ympäriajon.

Lue lisää: Vladimir Putinin rakastajattareksi väitetty olympiavoittaja astui julkisuuteen pitkän tauon jälkeen – haukkui urheilupomot kovin sanoin

Hän on urallaan osallistunut kaikkiin kolmeen pyöräilyn Grand Tour -kisaan, joissa hänen toistaiseksi paras sijoituksensa oli yhdeksäs sija Italian ympäriajossa 2019.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?