Vladimir Putinin rakastajattareksi väitetty olympiavoittaja astui julkisuuteen pitkän tauon jälkeen – haukkui urheilupomot kovin sanoin

Alina Kabajevan mielestä urheilujohtajien tekopyhyydellä on pitkä historia.

Vladimir Putin ja Alina Kabajeva ovat viihtyneet toistensa seurassa.

Entinen kilpavoimistelija Alina Kabajeva on antanut viime vuosina haastatteluja harvakseltaan.

38-vuotias olympiavoittaja vuodelta 2004 on tosin pulpahtanut kansainvälisen median otsikoihin viime päivinä. Maailmalla on muistutettu vuosia vanhoista kuumista huhuista, joiden mukaan hän olisi Venäjän päämiehen Vladimir Putinin salainen rakastajatar.

Kabajevalla, 38, ja Putinilla, 69, on huhuttu olevan useampia lapsia. Kummatkin osapuolet ovat vuosien varrella kiistäneet edustajiensa välityksellä sekä suhdeväitteet että synnytyshuhut.

Lue lisää: Huhumylly pyörii Venäjällä: Synnyttikö Vladimir Putiniin yhdistetty ex-voimistelija Alina Kabajeva kaksoset?

Lue lisää: Vladimir Putinin yksityiselämä on tarkkaan varjeltu salaisuus

Yhtenäinen Venäjä -puoluetta edustava Kabajeva on duuman jäsen. Nainen antoi torstaina uutistoimisto Tassille haastattelun, jossa hän arvostelee kovin sanoin urheilupomojen tekemisiä.

Alina Kabajeva oli yksi olympiatulen kantajista Sotshissa vuonna 2014.

Kabajevan mielestä kansainvälisen olympiakomitean ja kansainvälisen paralympiakomitean taannoin tekemät päätökset sulkea venäläisurheilijat kilpailuista ovat pöyristyttäviä liikkeitä.

– Ne ovat häpeällisimmät tapahtumat urheilun historiassa. Monien urheiluorganisaatioiden johtajat ovat olleet jo pitkään mukana monissa täysin epäurheilijamaisissa hankkeissa. Eivätkä he ole onnistuneet puhtaan urheilun puolesta, vuonna 2001 dopingista vuoden kilpailukieltoon tuomittu Kabajeva sanoi.

Kabajeva (kesk.) voitti olympiakultaa Ateenassa vuonna 2004.

– He eivät poistaneet tapahtumistaan yhtään maata, jotka osallistuivat satojentuhansien siviilien tuhoamiseen Jugoslaviassa, Irakissa, Libyassa ja Syyriassa. Mutta nyt he ovat hyvin vihaisia, kun Venäjä päätti suojella Donbassia ja Luhanskia (separatistien johtamat alueet Itä-Ukrainassa) natseilta, hän väitti toistaen Putinin valheellista väitettä Ukrainan natsimielisestä johdosta.

Venäjä hyökkäsi sotimaan Ukrainaan torstaina 24. helmikuuta.

Kabajevan mielestä urheilujohtajien tekopyhyydellä on pitkä historia. Hän nosti lähihistoriasta tikunnokkaan Venäjän järjestämät Sotshin olympialaiset.

– He riistivät venäläisten voittamat mitalit Sotshin (vuonna 2014) ja antoivat urheilijoille elinikäisiä kilpailukieltoja, vaikka heillä ei ollut minkäänlaisia pitäviä todisteita. Urheilun kansainvälinen tuomioistuin vapautti urheilijat ja pakotti KOK:n palauttamaan mitalit.

Kabajeva on duuman jäsen.

Kabajevan mielestä urheilujohtajat ovat tehneet paljon töitä nöyryyttääkseen venäläisiä kieltämällä heidän maansa tunnukset, lipun ja kansallishymnin urheilutapahtumissa.

– Ja kaikissa kilpailussa juuri venäläisiä on tarkkailtu mikroskoopilla. Olemme silti voittaneet seuraavissa olympialaisissa. Se osoittaa, että Venäjä ei ole huipulla dopingin vaan lahjakkaiden urheilijoidensa ansiosta.

– Venäjä oli, on ja on tulevaisuudessakin urheilumahti. Muut eivät voi sille mitään. Selviämme, vaikka saisimme minkälaisia kieltoja tahansa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?