Ruotsin 25-vuotias olympiasankari toteutti uhkauksensa – päättää huippu-uransa tähän kauteen

Nils van der Poel on jatkossa harrasteluistelija.

Nils van der Poel voitti Pekingissä kaksi olympiakultaa.

3.3.2022 20:25

Yksi Pekingin olympialaisten suurimmista ruotsalaissankareista oli pikaluistelija Nils van der Poel. Mies nappasi kultamitalit sekä 5 000 että 10 000 metrin kilpailuista.

Nyt 25-vuotias luistelutähti ilmoitti ruotsalaiselle uutistoimistolle TT:lle, että lopettaa huippu-urheilu-uransa tähän kauteen.

Asiasta kertoi muun muassa Aftonbladet.

– Päätän huippupanostuksen tähän kauteen. Sen jälkeen olen harrasteluistelija loppuelämäni ajan, olympiavoittaja kommentoi.

Luistelija kommentoi Aftonbladetilla jo Pekingissä, ettei ole varma huippu-uransa jatkosta. Mieli ei ole muuttunut.

– En löisi vetoa sen puolesta, että olen maailman paras enää tämän kauden jälkeen. Katsotaan mitä tapahtuu, hän sanoi tuolloin.

– Luulen että olen liian seikkailunhaluinen toistamaan jotakin, jota olen tehnyt niin monta vuotta. Olen saavuttanut sen absoluuttisen huipputason, jonka halusin saavuttaa.

Lue lisää: Ruotsin 25-vuotias supertähti voitti olympiakultaa ME-ajalla – nyt hän uhkaa lopettaa uransa

Olympiavoittojen lisäksi van Der Poel voitti samojen matkojen maailmanmestaruudet viime vuonna. Hän on myös rikkonut molempien matkojen maailmanennätykset.

Ruotsalainen kohautti viime viikolla päättäessään luopua 10 000 metrin olympiakultamitalistaan kiinnittääkseen huomiota taisteluun ihmisoikeuksien puolesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?