Uusi käänne: Venäjä ja Valko-Venäjä suljettiin Pekingin paralympialaisista

Vielä keskiviikkona oli tarkoitus, että venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat voisivat osallistua kisoihin.

IPC:n puheenjohtaja Andrew Parsons kertoi uuden päätöksen syistä.

3.3.2022 9:59

Kansainvälinen paralympiakomitea IPC on sulkenut Venäjän ja Valko-Venäjän Pekingin talviparalympialaisista Ukrainan sodan takia. Pekingin talviparalympialaiset alkavat perjantaina.

–  Me Kansainvälisessä paralympiakomiteassa uskomme vahvasti, että urheilua ja politiikkaa ei pitäisi sekoittaa. Meistä riippumattomista syistä sota on tullut näihin kisoihin ja kulissien takana monet hallitukset ovat vaikuttaneet tapahtumaamme. Kansainvälinen paralympiakomitea on jäsentensä muodostama organisaatio ja otamme huomioon jäsentemme mielipiteet, IPC:n puheenjohtaja Andrew Parsons sanoi organisaation nettisivuilla.

Vielä eilen oli tarkoitus, että venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat voisivat osallistua kisoihin ilman kansallisuustunnuksia ja Kansainvälisen paralympiakomitean lipun alla.

–  Viimeksi kuluneiden 12 tunnin aikana valtaisa määrä jäseniämme on ollut yhteydessä meihin hyvin avoimesti, mistä olen kiitollinen. He sanoivat, että jos emme harkitse uudelleen päätöstämme, sillä on todennäköisesti vakavia seurauksia Pekingin 2022 talviparalympiakisoille. Lukuisat kansalliset paralympiakomiteat ovat uhanneet jäädä pois kisoista. Urheilijoiden turvallisuuden takaaminen on ensiarvoisen tärkeää meille, ja tilanne urheilijakylässä eskaloituu ja on muuttunut kestämättömäksi, Parsons jatkoi.

–  Turvataksemme näiden kisojen yhtenäisyyden ja osallistujien turvallisuuden olemme päättäneet kieltää Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoiden pääsyn kisoihin, Parsons päätti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?