Venäjän ex-luistelutähden hämmentävä kirjoitus ja luottamus Putiniin sai fanit suunniltaan: ”Sinun on aika avata silmäsi”

Jevgeni Plushenko otti kantaa Ukrainan tilanteeseen Instagramissa.

Jevgeni Plushenko luottaa presidentti Vladimir Putinin sanaan.

Lajiliitto kerrallaan on sulkenut venäläisurheilijat ulos kilpailutoiminnastaan Ukrainan sodan vuoksi. Kansainvälinen olympiakomitea KOK antoi asiasta suosituksen alkuviikosta.

Venäjän entinen luistelutähti Jevgeni Plushenko, 39, ei ole tyytyväinen KOK:n ja lajiliittojen linjaukseen. Hän nimittää toimia venäläisurheilijoita syrjiviksi ja hyvin epäoikeudenmukaisiksi tuoreessa Instagram-julkaisussaan.

– En voi olla hiljaa. Urheilijana ja järjen ihmisenä ajattelen, ettei urheilua voi sekoittaa politiikkaan, taitoluistelun kolminkertainen MM-voittaja aloitti pitkähkön päivityksensä.

Plushenko kertoo olevansa harmissaan siitä, että myös Kansainvälinen luisteluliitto Isu on päättänyt noudattaa KOK:n suositusta. Hän toteaa, ettei luistelukilpailuja kannattaisi järjestää ilman lajin kärkimaan Venäjän edustajia.

Tämän huomautuksen jälkeen Plushenkon päivityksen sävy muuttuu täysin. Hän kertoo toivovansa rauhaa Ukrainaan, muttei mainitse, millä tavoin tuo rauha pitäisi saavuttaa.

Sen sijaan Plushenko kertoo luottavansa sataprosenttisesti presidentti Vladimir Putinin harkintakykyyn.

– Uskon presidenttiämme. En ole poliitikko. Olen urheilija, ja tavoitteeni on tuoda ihmiset yhteen urheilun ääreen, riippumatta poliittisista erimielisyyksistä.

Jevgeni Plushenko luo nykyisin uraa taitoluisteluvalmentajana.

Plushenkon puheet ovat herättäneet sosiaalisessa mediassa suurta hämmennystä. Monet miehen seuraajista ovat ihmetelleet ulostuloa päivityksen kommenttikentässä.

– Miten voit seurata sitä, mitä Ukrainassa tapahtuu, ja uskoa samalla presidenttiäsi, eräs seuraaja kysyy.

– Sinun on aika avata silmäsi, toinen toteaa.

– Jevgeni, katso, miten presidenttisi tappaa siviilejämme. Ukrainalle kaikki kunnia, ukrainalainen seuraaja kirjoittaa.

Myös suomalainen toimittaja ja kirjailija Marika Lehto on kommentoinut Plushenkon päivitystä Twitterissä.

– Yksi Euroopan historian suurimmista luistelutähdistä tukee Putinia ja kiistää Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan liittyviä faktoja Instagramissa. Taitoluistelumaailma, estäkää hänet, ja tukekaa ukrainalaisia ihmisiä heidän oikeudessaan kotimaahansa.

Plushenko ei ole ainut venäläisurheilija, joka on kertonut tukevansa Putinia ja tämän toimia. Myös maastohiihdon MM-voittaja Aleksei Petuhov kirjoitti hiljattain Instagramissa, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan on täysin oikeutettu.

– Mitä tapahtuisi, jos Venäjä ei puolustaisi venäläisiä? Ukrainan armeija tuhoaisi Donbassin maan tasalle jo tänään. Sitä ei voitu sallia, Petuhov perusteli presidenttinsä toimia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?