Vladimir Putinilta vietiin musta vyö

Maailman Taekwondoliitto riisti Vladimir Putinilta kunniavyön.

Vladimir Putin menetti mustan vyönsä

28.2.2022 20:07

Maailman Taekwondoliitto kertoi riistävänsä Venäjän presidentiltä Vladimir Putinilta 9. danin mustan vyön. Putin oli saanut kunniavyönsä vuonna 2013.

Syyksi liitto kertoo Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan.

– Maailman Taekwondoliitto tuomitsee vahvasti viattomien ihmisten henkeä kohtaan kohdistetut brutaalit hyökkäykset Ukrainassa. Ne eivät edusta taekwondoliiton visiota ”rauha on arvokkaampi kuin voitto”, tai kunnioituksen ja suvaitsevaisuuden arvoja.

Musta vyö on korkein mahdollinen vyöarvo taekwondossa.

– Solidaarisuudessa Kansainvälisen olympiakomitean kanssa, Venäjän tai Valko-Venäjän lippuja tai kansallislauluja ei esitellä tai soiteta Maailman Taekwondoliiton tapahtumissa. Venäjällä ja Valko-Venäjällä ei järjestetä Taekwondoliiton kilpailuja eikä liitossa tunnusteta Venäjällä tapahtuvia kilpailuja.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK on myös suositellut, että kaikki urheilun kansainväliset lajiliitot sulkevat venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat kaikista kilpailuistaan.

Innokas kamppailulajien ystävä Putin menetti Ukrainaan hyökättyään myös Kansainvälisen judoliiton kunniapuheenjohtajan tittelin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?