Venäläistähdille uhkaavia viestejä – Salpausselän kisojen turvatoimia joudutaan kiristämään

Hiihtoliitto on ollut uhkausviestien takia yhteydessä poliisiin.

Venäläishiihtäjien turvatoimia joudutaan kiristämään viikonloppuna Lahden maailmancupissa.

25.2. 16:45

Pekingin olympiakisoissa loistavasti menestyneet Venäjän hiihtäjätähdet saapuvat viikonlopuksi kilpailemaan Lahden maailmancupiin erittäin kireässä ilmapiirissä. Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on Hiihtoliiton johdon mukaan kiristänyt tilannetta niin, että venäläistähtien, kuten Aleksandr Bolshunovin, turvallisuuteen joudutaan kiinnittämään runsaasti lisää huomiota.

Hiihtoliiton kaupallinen johtaja Jari-Pekka Jouppi kertoo saaneensa sähköpostiinsa useita viestejä, joiden sävy ei jää epäselväksi.

– Runsaasti uhkaavia viestejä. Niissä tehdään erittäin selväksi se, mitä henkilöt ajattelevat siitä, että tällaisia tapahtumia järjestetään venäläisurheilijoiden läsnä ollessa samaan aikaan kuin Venäjä hyökkää Ukrainassa. Osan sävy on ollut pakko tulkita erittäin rajuksi ja uhkaavaksi ja toimia sen mukaan, Jouppi kertoo.

Lue lisää: Venäjän hiihtotähdeltä paljonpuhuva reaktio kysymykseen Ukrainan tilanteesta

Vastaavia viestejä ovat Joupin lisäksi saaneet Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen sekä puheenjohtaja Markku Haapasalmi.

Jouppi kertoo, että turvallisuusasioita pohdittiin koko perjantai uusiksi sekä Lahden poliisin että pääsihteeri Tomi-Pekka Kolun johtaman Salpausselän organisaation kanssa. Jokainen taho suhtautuu Venäjän käynnistämän sodan mullistamiin turvallisuusskenaarioihin erittäin vakavasti.

Lue lisää: Venäjä menetti ison nipun huippukisoja – Kansainväliseltä hiihtoliitolta kova päätös

– Viimeinen asia, jota haluamme on, että yhteenkään urheilijaan kohdistuu täällä minkäänlaista turvallisuusuhkaa, Jouppi sanoo.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS on jo ilmoittanut, että kaikki loppukauden tapahtumat Venäjällä on peruutettu ja niille etsitään vaihtoehtoista järjestäjää. Venäläisiin urheilijoihin sanktiot eivät ainakaan toistaiseksi kohdistu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?