Ristomatti Hakola jäi pois hiihtojoukkueen olympialennolta

Ristomatti Hakolan poisjäänti olympialennolta herättää kysymyksiä. Hiihtäjän manageri kertoo ratkaisusta.

Ristomatti Hakolan poissaolo hiihtomaajoukkueen olympialennolta herättää kysymyksiä.

27.1. 16:51

Kun Suomen suurten suurten odotusten hiihtomaajoukkue nousi keskiviikkona charter-lennolle Helsingin lentokentällä, yksi oli joukosta poissa. Viime talvena parisprintissä MM-hopeaa saavuttanut Ristomatti Hakola, 30, jäi yllättäen pois lennolta.

Tämä herättää huolta, sillä Hakolan kylkiluu murtui heti kansainvälisen kilpailukauden aluksi Kuusamon maailmancupissa ja sen jälkeen olympiaprojekti on ollut taistelua aikaa vastaan. Hakolan on oltava Zhangjiakoun olympialaduilla erittäin iskukykyisenä, jotta Suomen mitalihaaveet parisprintissä saati 4 x 10 kilometrin viestissä olisivat minkäänlaista realismia.

Lue lisää: Ristomatti Hakolan elämä muuttui äärimmäisen karuksi – "Emäntäkin on opetettu"

Ilta-Sanomat tavoitti torstaina Hakolan mediamanagerin Tero Vehkamäen kommentoimaan Pohjois-Satakunnan suuren pojan tilannetta.

– ”Risellä” on kaikki hyvin. Hän ei ole antanut positiivista koronatestiä, ei ole muuten kipeä ja kylkiluumurtumasta toipuminen ei ole ottanut takapakkia, kuului mediamanagerin rauhoittava viesti.

Hakola suunnittelee matkustavansa Pekingiin maanantaina 31. tammikuuta lähtevällä olympialennolla.

Ristomatti Hakola muistutti Kuusamon rajun kaatumisensa jäljiltä enemmän kovia kokenutta kamppailu-urheilijaa kuin maastohiihtäjää.

Vehkamäki kertoi, että Hakola on vetäytynyt harjoittelemaan Jämijärvelle kotipaikkakuntansa Kankaanpään naapuriin. Hän asuu Jämillä eristäytyneenä isänsä Tuomo Hakolan mökillä seuranaan vain oma rakas.

Lue lisää: Yle: Ristomatti Hakola kolaroi kuntohiihtäjän kanssa Lahdessa: ”Syke 194 juuri ennen tapahtumaa”

Tero Vehkamäen mukaan Hakolalla ei ollut halua matkustaa Kiinan tukaliin korona- ja valvontaolympiakisoihin yhtään ennen kuin on pakko.

– Hän ei aio missään nimessä kilpailla kahdella ensimmäisellä matkalla eli skiathlonissa (6.2.) tai vapaan sprintissä (8.2.). Eli kun miehen avausmatka kisoissa on vasta 15 kilometrin perinteinen väliaikalähtö 11. helmikuuta, niin riittää mainiosti, että menee paikalle puolitoista viikkoa ennen.

Vehkamäen mukaan haaveet mennä vapaalla tekniikalla kansainvälistä huippuvauhtia haudattiin tämän kauden osalta, kun kylkiluu murtui marraskuun lopussa Rukalla.

Kun Zhangjiakoussa on sauvottu väliaikalähdön jälkeen viestit, kyselee päävalmentaja Teemu Pasanen halukkaita päätösmatkalle, 50 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtöön. Vehkamäki ei tässä vaiheessa usko, että Hakolan käsi kuuluisi niihin, jotka nousevat pystyyn.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?