Kuva: 25-vuotias Ranskan ympäriajon voittaja törmäsi pysäköityyn linja-autoon – loukkaantui vakavasti ja on tehohoidossa

Egan Bernal on yksi sukupolvensa lahjakkaimmista kestävyysurheilijoista.

Mestaripyöräilijä Egan Bernal joutui valtavaan operaatioon.

25.1. 16:54

Kolumbialaispyöräilijä Egan Bernal, 25, loukkaantui vakavasti maanantaina. Cycling Newsin mukaan Bernal törmäsi joukkueensa harjoituslenkillä pysäköityyn linja-autoon lähellä kotiaan Bogotassa, Kolumbiassa.

Sivustakatsojat ottivat onnettomuuspaikalla kuvia, joista näkee, että linja-auton takaseinä sekä -puskuri menivät törmäyksen voimasta lommoille. Bernalia alettiin hoitaa heti kolarin jälkeen.

BBC kertoi tiistaina, että Bernal on tehohoidossa. Hänet on leikattu monta kertaa. Kolumbialaismestarille piti tehdä selkäydinleikkaus. Lisäksi hänen oikea jalkansa, murtunut polvilumpio ja ilmarinta operoitiin.

Bernalia hoitavan sairaalaan mukaan ajajan kuntoa seurataan nyt kolme vuorokautta. Hänen brittitallinsa Ineos lupasi päivittää tietoja tähtensä kunnosta myöhemmin.

Bernal on yksi sukupolvensa lahjakkaimmista pyöräilijöistä. Hän voitti Ranskan ympäriajon vuonna 2019 ja Italian ympäriajon vuonna 2021. Hänen oli tarkoitus aloittaa uusi kausi parin viikon päästä Euroopassa.

Egan Bernal leikattiin Clinica Universitaria La Sabanassa, Kolumbian Chiassa, Bogotan pohjoispuolella.

Edit: Otsikkoa muokattu kello 18.10.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?