UFC-jätti löi pöytään melkoisen yllätyksen ja voitti mestaruuden – Joe Rogankin ällistyi

Francis Ngannou on nyt UFC:n kiistaton raskaan sarjan mestari.

Francis Ngannou ja mestaruusvyö.

23.1. 15:24

Vapaaottelija Francis Ngannou varmisti lauantaina UFC:n kiistattoman raskaan sarjan mestaruuden Anaheimissa. Kamerunilainen päihitti UFC 270 -tapahtumassa aiemmin lyömättömän Ciryl Ganen pistetuomarien yksimielisellä päätöksellä.

Ngannou puolusti onnistuneesti mestaruuttaan.

Gane ja Ngannou ovat entisiä treenikavereita. Hyvin toisensa tuntevat ottelijat kamppailivatkin tasapäisesti. Ngannou tunnetaan rajuista tyrmäyksistä ja nopeista otteluista. Nyt hän joutui taistelemaan loppuun asti.

Ngannou voitti tavalla, jota asiantuntijat eivät ennen kamppailua olisi uskoneet. Kolmannessa erässä hän osoitti taitojaan sekä pysty- että mattopainissa. Nämä ovat olleet aiemmin Ngannoun heikkouksia, mutta säntillinen harjoittelu tuotti tulosta.

– Olen kehittänyt taitojani, Ngannou sanoi heti kamppailun jälkeen.

Kamppailulla oli värikäs tausta, sillä Ngannou ajautui välirikkoon hänen ja Ganen valmentajan Fernand Lopezin kanssa joitain vuosia sitten. Lopez oli Ganen nurkassa lauantaina.

Kamppailun jälkeen Ngannou ja Gane halasivat, mutta Ngannou ja Lopez eivät noteeranneet toisiaan millään tavalla.

Selostaja ja haastattelija Joe Rogan oli äimistynyt vielä kamppailun tauottuakin tavasta, jolla Ngannou voitti.

– Onnea, Francis. Voitit tavalla, joka oli täysin odottamaton. Näytit painitaitosi häntä vastaan, Rogan päivitteli.

Ngannou kertoi Roganille myös suunnitelmistaan lähiajoille. Hän on sanonut olevansa tyytymätön tilanteeseensa UFC:ssä ja haluaisi nyrkkeillä.

– Kuten aina sanon, minulla on nyrkkeily takataskussani. Minun on päästävä ottelemaan ennen kuin urani päättyy. Juuri nyt odotan mitä tahansa tilaisuutta sillä saralla, koska ei minulla ole aikaa loputtomiin, Ngannou alleviivasi.

Jos Ngannou olisi hävinnyt lauantaina, hän olisi nyt vapaa tekemään mielensä mukaan. UFC:n ottelijasopimukseen kuuluvan mestaruuspykälän vuoksi Ngannou on kuitenkin velvoitettu ottelemaan vielä ainakin kerran puolustaakseen titteliään.

UFC:n kärpässarjassa mestaruustrilogia Brandon Morenon ja Deiveson Figueredon välillä huipentui samana iltana. Yleisö sai haluamansa kliimaksin, sillä kaksikon kaksi edellistä kohtaamista olivat olleet hurjia mittelöitä.

Figueredo oli tasaisessa kamppailussa vahvempi ja voitti kaikin tuomariäänin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?