Ketkä ovat maailman kovimmat leuanvetäjät? Se selviää ISTV:n suorista lähetyksistä leuanvedon MM-kisoista 2022!

Maailman parhaat leuanvetäjät kokoontuvat mittelemään voimiaan Viikin Monitoimitalossa Helsingissä lauantaina 22. ja sunnuntaina 23.1.2022. Paikalle ei oteta yleisöä, mutta ISTV näyttää kisat suorina lähetyksinä.

Leuanvedon kaksipäiväiset MM-kisat pidetään Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on lisäpainoleuanveto ja sunnuntaina toistoleuanveto.

17.1.2022 17:02

Leuanvedon MM-kisat järjestetään nyt toista kertaa ja jälleen lajin mahtimaassa Suomessa. Ensimmäiset leuanvedon MM-kisat pidettiin Espoossa 2019. Koronapandemian takia toisten MM-kisojen järjestäminen siirtyi, mutta nyt ne pidetään tällä hetkellä voimassa olevien säännösten mukaisesti. Se tarkoittaa mm. sitä, että kisapaikalle ei oteta lainkaan yleisöä.

Lauantaina 22.1.2022 jaossa ovat lisäpainoleuanvedon MM-mitalit. Kisat alkavat kello 12 ja päättyvät arviolta kello 18. Tarkemman ohjelman löydät suoran lähetyksen artikkelista, jonka löydät tästä linkistä.

Lisäpainoleuanvedossa kilpailijan vyössä roikkuu lisäpainoja, joiden kanssa hänen on tehtävä hyväksytty leuanvetosuoritus. Kilpailijalla on kolme yritystä nostaa niin paljon painoja kuin pystyy. Kilpailun sijoitukset määräytyvät tulosten mukaan laskevassa järjestyksessä. Tasatulokseen päätyneistä kilpailijoista painavampi sijoittuu ennen kevyempää. Mikäli myös punnituspainot ovat samat, ratkaisee toiseksi paras ja tarvittaessa kolmanneksi paras hyväksytty kilpailusuoritus. Mikäli myös ne ovat samat, jaetaan sijoitus kilpailijoiden kesken.

Sunnuntaina 23.1.2022 puolestaan taistellaan toistoleuanvedon MM-mitaleista. Sunnuntainakin kisat alkavat kello 12 ja päättyvät arviolta kello 16. Tarkemman ohjelman löydät suoran lähetyksen artikkelista, jonka löydät tästä linkistä.

Toistoleuanvedossa kilpailijalla on yksi yritys yrittää yhdellä roikunnalla vetää niin monta hyväksyttyä leukaa kuin pystyy. Kilpailun sijoitukset määräytyvät tulosten mukaan laskevassa järjestyksessä. Tasatulokseen päätyneistä kilpailijoista painavampi sijoittuu ennen kevyempää. Mikäli myös punnituspainot ovat samat, jaetaan sijoitus kilpailijoiden kesken, paitsi jos kyseessä on kilpailun voitto. Tällöin suoritetaan uusintakierros.

ISTV:n suorat lähetykset ovat katsottavissa ympäri maailmaa. Lähetykset näkyvät vain suorina. Videotallenteita ilmestyy katsottavaksi myöhemmin ensi viikolla.

Linkit lähetyksiin löytyvät tämän artikkelin yhteydestä.

Lisätiedot löytyvät kisat järjestävän Suomen Leuanveto ry:n sivuilta tästä linkistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?