Snookertähteä muistutettiin hurjasta saavutuksesta – puhkesi riemuun kesken haastattelun: ”Kuka olisi uskonut”

Neil Robertson on juhlinut snookerin ammattilaisturnauksen voittoa jo 17 vuotena peräjälkeen.

Neil Robertson on kuulunut pitkään maailman parhaisiin snookerpelaajiin.

17.1.2022 15:49

Snookerin arvostettu kutsuturnaus Masters päättyi sunnuntai-iltana Neil Robertsonin voitonjuhliin. 39-vuotias australialainen voitti finaalissa Englannin Barry Hawkinsin selvin luvuin 10–4.

Masters-voitto oli Robertsonille uran toinen. Sen lisäksi hän on juhlinut pystiä snookerin muissa arvoturnauksissa yhteensä neljästi, kolmesti UK Championshipissa ja kerran MM-kisoissa.

Sunnuntain voitto tarkoitti samalla myös sitä, että Robertsonin poikkeuksellinen voittoputki pysyy hengissä ainakin ensi vuoteen saakka. Australialainen on voittanut vähintään yhden ammattilaisturnauksen joka vuosi sitten vuoden 2006, jolloin hän juhli ensimmäistä turnausvoittoaan Grand Prix -turnauksessa.

Robertsonia muistutettiin upeasta saavutuksesta ottelun jälkeisessä haastattelussa, ja tieto sai vasuritaiturin puhkeamaan spontaaniin tuuletukseen.

– Ai, 2022! voin jo ruksata sen yli! Robertson iloitsi naureskellen.

– En itse asiassa edes ajatellut asiaa, vaikka yleensä pidän sen mielessä. Jokaisen kalenterivuoden ensimmäisessä finaalissani mietin, että jos voitan tämän, ei (putken jatkumisesta) tarvitse huolehtia ennen seuraavaa vuotta, Robertson sanoi.

Yhteensä 21 rankingturnausta ja lukuisia kutsuturnauksia urallaan voittanut Robertson on snookerhistorian menestynein Brittein saarten ulkopuolelta lähtöisin oleva pelaaja.

– Kun voitin ensimmäisen turnaukseni, ajattelin että voin nyt palata Australiaan onnellisena. Kuka olisi uskonut, että olisin yhä täällä 16 vuotta myöhemmin.

Vaikka finaali olikin Robertsonin näytös, aussin matka turnausvoittoon oli dramaattinen. Välierässään Mark Williamsia vastaan Robertson nousi katkaisuerässä voittoon kahden snookerin takaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?