Snookerin hallitseva maailmanmestari Mark Selby myönsi synkän tilanteensa – ”Haluan pyytää anteeksi perheeltäni”

Mark Selby lupasi hankkia apua mielenterveysongelmiinsa.

Mark Selby avautui ongelmistaan. Arkistokuva.

Snookerin hallitseva maailmanmestari Mark Selby avautui viikonloppuna mielenterveysongelmistaan.

– Haluan pyytää anteeksi ystäviltäni ja perheeltäni, että olen tuottanut heille pettymyksen. En ole henkisesti hyvässä kunnossa tällä hetkellä. Koin repsahduksen, ja asian piilottelu ja rohkean esittäminen ei ole oikea tapa toimia. Lupaan hankkia apua ja tulla paremmaksi ihmiseksi, Selby kirjoitti Twitter-tilillään lauantaina.

Viime viikolla pelatun Mastersin puolivälierissä Barry Hawkins voitti Selbyn lukemin 6–1.

Valtavan määrän kannustavia viestejä faneiltaan ja snookeryhteisöltä julkaisunsa jälkeen saanut Selby kertoi sunnuntaina kokevansa, että valtava paino oli noussut hänen harteiltaan.

– Voin rehellisesti sanoa, että kaikkien ammattilaisena voittamieni ottelun sijasta suurin voittoni oli, että uskalsin eilen viimeinkin myöntää tarvitsevani apua.

– Minusta tuntuu, ettei minun tarvitse enää piilotella maskin takana!

Selby avautui ensimmäistä kertaa mielenterveysongelmistaan viime vuoden Mastersin aikoihin. Tuolloin hän paljasti kärsineensä aiemmin masennuksesta ja syövänsä yhä masennuslääkkeitä.

– Hankin ammattiapua, ja he ohjeistivat minua tekemään asioita, joista nautin ja yrittämään pitää mieleni aktiivisena. Niin on kuitenkin näinä vaikeina aikoina hankala tehdä, Selby pohti Eurosportilla tuolloin koronarajoitusten vaikutusta mielenterveydestä huolehtimiseen.

Selby ja Vikki Layton menivät naimisiin vuonna 2011. Layton on itsekin kilpaillut poolbiljardissa kansainvälisellä tasolla. Pariskunnalla on 7-vuotias tytär Sofia.

38-vuotias englantilainen juhli uransa neljättä maailmanmestaruutta viime keväänä. Hän on ammattilaiskiertueen rankinglistan kärjessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?