Karu kuva ja video päätyivät julkisuuteen: onko tässä kaikkien aikojen epäreiluin vapaaottelupari?

Aron Leo tyrmäsi avuttoman vastustajansa hetkessä.

Skotlannissa käyty äärimmäisen epätasainen vapaaottelukamppailu päätyi lajipiirien puheenaiheeksi.

11.1. 10:37

Skotlantilainen vapaaottelupromootio Evolution of Combat pyytää anteeksi otteluillassaan nähtyä lajin irvikuvaa.

Glasgow’ssa syyskuussa käydyssä Evolution of Combat -tapahtumassa välisarjalainen Aron Leo tyrmäsi hetkessä huomattavasti kevyemmän vastustajansa Craig Woodin.

Ottelu nousi Britannian kamppailupiirien puheenaiheeksi tammikuussa, kun vapaaottelutoimittaja Harry Williams julkaisi kuvan ottelijoista. Lihaskimppu Leo on kuvan perusteella puoli päätä pikkupojan näköistä vastustajaansa pidempi.

Williamsin pöyristyneen twiitin jälkeen ottelusta ilmaantui Twitteriin video, jonka perusteella Wood ei saa ottelussa perille iskuakaan ennen kuin käpertyy häkin pohjalle murjottavaksi. Hänen onnekseen kehätuomari keskeytti äärimmäisen yksipuolisen kamppailun nopeasti.

Myöhemmin myös selvisi, että Wood ei edes otellut omalla nimellään. Ottelukortissa mainittiin nimi Connor Knight.

Wood kertoi Williamsille Twitterissä, että nousi häkkiin paikkaamaan ottelusta viime hetkellä vetäytynyttä ottelijaa. Woodin mukaan hän ei ottele rahasta, vaan koska tuntee vapaaottelun olevan ”kunnioitusta pullisteleva” laji, joka tekee hyvää hänen mielenterveydelleen.

Evolution of Combat -promootio selitti Woodin kaltaisen nyrkkeilysäkin päästämistä kehään ottelijoiden viime hetken perumisilla ja henkilökuntavajeella.

Promootio vakuutti, ettei ottelu edustanut sen arvoja.

– Kadumme, että tämä kamppailu, jossa kokoero oli niin suuri, käytiin. Jälkeenpäin ajatellen emme olisi tehneet samaa päätöstä. Voimme kuitenkin todeta, että kaksi miestä päätti nousta häkkiin omasta tahdostaan ja molemmat kävelivät sieltä terveinä ulos, Evolution of Combat tiedotti.

Promootio vakuutti pitävänsä jatkossa tasoa yllä kaikissa otteluissaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?