Virpi Sarasvuo yllättyi Viaplayn hiihtostudion kulisseissa – selostajalegenda Matti Kyllönen, 72, puuhaili odottamattomassa roolissa

Matti Kyllönen nimittää itseään sämpylämestariksi.

Virpi Kuitusella oli muonitus kunnossa Viaplayn studiossa. Matti Kyllönen piti siitä huolen.

5.1. 13:07

– Arvaa kuka oli meidän muonitusmestari? F1-selostajalegenda Matti Kyllönen, liikemies Jari Sarasvuo kirjoitti Twitteriin.

Sarasvuo siteerasi tviitissä vaimoaan Virpiä, joka toimi Viaplayn studioasiantuntijana eilen päättyneellä Tour de Skillä. Asiantuntijan mukaan veteraaniselostaja Kyllönen, 72, oli paiskonut töitä pestinsä eteen. Keittänyt aamupuurot sekä tarjoillut lounaat ja välipalat.

Formula ykkösten suomalaisäänenä kolmella vuosikymmenellä tunnetuksi tullut Kyllönen naurahtaa muonitusmestarin tittelille. Hän sanoo olevansa V Sportin studiotuotantojen yleismies.

– Apulaistuottajan roolissa kutsun itseäni pääsääntöisesti sämpylävastaavaksi, huvittunut Kyllönen kertoo Ilta-Sanomille.

Lue lisää: Nyt tuli kova olympiaennuste! Harri Kirvesniemi lataa suomalaisparista: ”Kultamitaliehdokas”

Eläkeiän jo tovi sitten ylittänyt Kyllönen huomasi F1-ratoja kiertäessään kuinka tärkeää vireystilan ylläpitäminen on. Työpäivät studiossa ovat pitkiä.

– Sen innoittama olen yrittänyt luoda tällaista kulttuuria Viasatin ja Viaplayn tuotantoihin, jotka ovat olleet minulle sydämen asia pitkään. Koko ajan on pientä naposteltavaa tarjolla sekä tietyt sovitut ruokailuajat, joihin tulee lämmin ruoka.

Varhain alkavat päivät hiihtostudioissa avataan aamupuurolla ja kahvilla.

–  Ja munkkeja pitää olla, että vireystila säilyy koko pitkän päivän.

Bravuurieväitä kokeneella ”muonitusmestarilla” ei kuulemma ole. Hän ei halua tarjoilla samoja ruokia, vaan pitää tuotantoryhmän jännityksessä.

– Monesti jotkut tulevat kysymään ja hykertelevät, mitä kivaa tänään syödään. Vastaus on aina kaikille sama: ei harmainta aavistusta. Kun ruoka tulee, se on aina jokaiselle yllätys.

Ravintolamaailma on Kyllöselle tuttu. Hän pyöritti Musta hevonen -nimistä ravintolaa vaimonsa kanssa. Helsingin Etelä-Haagassa sijainnut ravintola sulki ovensa vuonna 2013, kun Kyllöset eläköityivät.

– Olen pystynyt luomaan yhteistyökumppaneita ravintola-alalle, jotka ovat myös mukana ruokailuun liittyvässä ideoinnissa.

Matti Kyllönen Neljän tähden illallinen -ohjelman kuvauksissa.

Vuosien varrella Kyllönen on oppinut lukemaan tuotantotiimiläisten mieltymyksiä.

– Voin sanoa, että tähän asti olen osunut aikalailla naulan kantaan.

– Uudenvuodenpäivänä syötiin Janssonin kiusausta. Niin hiihtostudiossa kuin NHL-studion pojat illalla. Eilen oli meksikolaiset burgeriateriat ja ne putosivat kuin sulaan maahan. Skaala on todella laaja.

Lue lisää: Kommentti: Tour de Skin loppunousu oli täyttä tuskaa myös tv-katsojalle – tämän vuoksi legendaarinen kiertue on nyt rikki

Kyllösellä on pitkä historia Viasatin kanssa. Vuonna 2007 hän oli palkkaamassa kanavalle ensimmäisiä suomalaisselostajia.

Sittemmin Kyllönen on toiminut isommissa tuotannoissa tuottajana ja apulaistuottajana. Nykyään hän on yleismies.

– Teen sitä, mitä muut eivät ehdi tekemään: Pasi Rautiaisen paidan silittämisestä printterin korjaamisiin. Jos tulee teknisiä murheita tai mitä tahansa, minä olen se, joka juoksee nopeasti paikasta toiseen, että saadaan asiat selvitettyä.

–  Nämä ovat ”sämpylämestarille” sopivia töitä. Tykkään älyttömästi.

Kyllönen lisää vielä, että miesten solmioiden pitää olla suorassa, kun tehdään tv-tuotantoa.

– Vahdin myös sitä puolta.

Et kuitenkaan ole saanut Pasi Rautiaista vaihtamaan tennareita nahkakenkiin?

– No en ole saanut, Kyllönen naurahtaa.

–  Meillä on ollut äärettömän hauskaa yhdessä. Pasi, jos kuka on hyvän ilmapiirin luoja tässä tuotannossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?