Lauri Markkasen isoäiti on kuollut – koskettava kuolinilmoitus ES:ssä

Ritva Ellonen kuoli 89 vuoden iässä.

Lauri Markkasen isoäiti Ritva Ellonen menehtyi 1. marraskuuta. Isoisä Sakari Ellonen kuoli maaliskuussa 2020.

12.12.2021 13:50

Koripalloilija Lauri Markkasen isoäiti Ritva Ellonen on kuollut. Etelä-Saimaa -lehdessä sunnuntaina julkaistun kuolinilmoituksen mukaan hän menehtyi 1. marraskuuta Lappeenrannassa. Ellonen oli 89-vuotias.

Karhulassa 1932 syntynyt Ritva Tuovi Marjatta Ellonen (o.s. Leisti) pelasi itsekin nuorena koripalloa. Hän avioitui Sakari Ellosen kanssa.

Jääpalloilun suomenmestaruuden maalivahtina voittanut Sakari Ellonen kuoli 91-vuotiaana maaliskuussa 2020. Parin yhteinen taival kesti peräti 64 vuotta.

Pariskunnan tyttärestä Riikka Ellosesta tuli maajoukkuekoripalloilija. Tyttärenpoika Lauri Markkanen vietti pikkupoikana kesänsä isovanhempien mökillä Kivijärven rannalla, Lemin Kuhasensaaressa.

Isovanhemmat seurasivat ihmeissään, kun pojannapero heitteli palloa kylmälläkin säällä päivät pitkät koriin, joka oli kiinnitetty vajan seinään.

Sinnikäs harjoittelu ei mennyt hukkaan. Lauri Markkanen pelaa nykyään NBA:n Cleveland Cavaliersin riveissä.

Nannaksi kutsuttua isoäitiä ja isoisoäitiä kaipaavat ja kiittävät ilmoituksessa Lauri ja Verna sekä heidän lapsensa Alvar ja Elsa.

Surijoiden joukossa on monen muun lähiomaisen joukossa tietysti myös Laurin isoveli, jalkapalloilija Eero Markkanen.

"Olen siirtynyt vain rauhaan lepäämään, silti teidän olen - lähellenne jään. Tallentakaa parhaat muistot, muiden unohtua antakaa, kuin ennen voimissani te minut muistakaa", Ritva Ellosen muistotekstissä kuvaillaan.

Lue lisää: ”Ikävä on, kun sinne asti lähtee” – mummo antoi yhden tärkeän neuvon, jota Lauri Markkanen on noudattanut

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?