Kristian Pulli siirtyy Oulun Pyrintöön - Urheilu - Ilta-Sanomat

Suomalainen yleisurheilun arvokisamitalisti vaihtaa taas seuraa – saamassa erittäin rahakkaan sopimuksen

Parhaillaan Etelä-Afrikassa harjoitusleirillä olevan Kristian Pullin ura on jatkumassa Oulun Pyrinnössä.

Kristian Pulli sijoittui Tokion olympiakisojen pituushypyssä 9:nneksi. Paikka jatkokierroksille jäi 7 sentin päähän. Seuratasolla ura on jatkumassa Oulun Pyrinnössä.

3.12.2021 14:04

Yleisurheilun helsinkiläinen perinneseura Viipurin Urheilijat rekrytoi syksyllä 2019 kaksi erittäin nimekästä suomalaista yleisurheilijaa: keihäänheittolegenda Antti Ruuskasen ja pituushyppääjä Kristian Pullin. Ruuskanen tuli Pielaveden Sammosta, Pulli Kaipolan Vireestä.

Aikanaan Suomen kärkiseuroihin kuuluneen VU:n tarkoitus oli kovilla nimillä ja isoilla sopimuksilla tarkoitus kohottaa vetovoimaansa ja huippu-urheilumenestystään.

Ruuskanen lopetti hienon uransa päättyneellä kaudella Tampereen Kalevan kisoissa. Hän ehti Viipurin Urheilijoiden edustajana kaudella 2020 saavuttaa SM-hopeaa ja Ruotsi-ottelun kakkossijan.

Antti Ruuskanen hyvästeli kilpakentät hienoissa seremonioissa Tampereen Kalevan kisoissa elokuun lopussa.

Pullin meriitit helsinkiläisseurassa olivat kivikovat: Suomen mestaruus ja maaotteluvoitto 2020 ja päättyneellä kaudella upea EM-hallipronssi Puolassa sekä Tokion olympiakisoissa 9. sija. Kaudella 2020 Pulli hyppäsi myös ulkoratojen nykyisen Suomen ennätyksen 827.

Lue lisää: Antti Ruuskasen yllätysratkaisun takapiru paljastaa: ”Sen verran Antille tästä maksetaan”

Enempää iloa Pullista ei VU:lle koidu, sillä 27-vuotiaan jämsäläisen ura jatkuu ensi kaudella toisessa vahvassa perinneseurassa, Oulun Pyrinnössä. Seuran toiminnanjohtaja Hanna Uusitalo ei perjantaina halunnut kommentoida asiaa.

– Pyrintö tiedottaa tulevaa koskevista asioista ensi viikon tiistaina.

Pulli on paraikaa Etelä-Afrikassa pitkällä harjoitusleirillä. Seuranvaihto liittyy IS:n saamien tietojen mukaan pitkälti siihen, ettei Viipurin Urheilijat pystynyt taloudellisesti venymään Pullin ja tämän edustajien esittämiin jatkosopimusehtoihin. Seuran toiminnanjohtaja Sanna Saarman-Kemppi kieltäytyi kommentoimasta asiaa.

Pullin seuraedustuksesta pyytämä korvaus on Ilta-Sanomien tietojen mukaan pyörinyt suuruusluokkana jopa 20 000 eurossa, joka on suomalaisessa yleisurheilussa erittäin kova summa.

Markku Kukkoaho (kesk.) on Oulun Pyrinnön ja suomalaisen yleisurheilun suurlegenda. Vuonna 1972 Münchenin olympiakisoissa Kukkoaho jyräsi 400 metrin välierästä finaaliin ja siellä 6:nneksi yhä voimassa olevalla SE-ajalla 45,49. Kristian Pullin SE on 48 vuotta tuoreempi.

Vaikka Pulli saavutti VU:n paidassa kovia meriittejä ja tuloksia, seurassa ei viime kaudella katsottu pelkästään hyvällä sitä, ettei tähti osallistunut tärkeimpiin seuratapahtumiin eli Kalevan kisoihin ja SM-viesteihin lainkaan.

Lue lisää: SE-mies Kristian Pulli julkaisi romanttisia kuvia paratiisirannalta ja hotellihuoneen sängyltä: ”Rakkaani”

Oulun Pyrintö on voittanut Suomen menestyneimmälle yleisurheiluseuralle jaettavan Kalevan Maljan 1990 ja 1996. Aikojen saatossa seuraa on edustanut todella kova joukko suomalaisia yleisurheilijoita, kuten neljännesmaileri Markku Kukkoaho, moniottelijat Petri Keskitalo ja Satu Ruotsalainen, seiväshyppääjä Heikki Vääräniemi ja pikajuoksija Heidi Hannula.

Ennen Pullin liittymistä riveihin nimekkäimpiä nykypyrintöläisiä ovat olleet sprintteri Samuel Purola ja viime kesänä Tokion olympiakisoissa seivästä hypännyt Elina Lampela.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?