Ronnie O’Sullivanin suoraselkäinen teko sai raikuvat aplodit yleisöltä - Urheilu - Ilta-Sanomat

Ronnie O’Sullivanin suora­selkäinen teko sai raikuvat aplodit yleisöltä – tuomarikin kiitti supertähteä

Ronnie O’Sullivan toimi rehellisesti tärkeällä hetkellä.

Ronnie O’Sullivan on aloittanut UK Championshipin vahvasti.

30.11.2021 17:07

Snookerin supertähti, englantilainen Ronnie O’Sullivan eteni maanantaina UK Championship -suurturnauksen neljännelle kierrokselle voittamalla maanmiehensä Mark Kingin lukemin 6–3.

Yksi ottelun avainhetkistä nähtiin kahdeksannessa erässä O’Sullivanin johtaessa ottelua 4–3. 45-vuotias konkari sihtasi restilyöntiä pakan keskelle päätyneeseen punaiseen, kun hän ilmoitti itse tehneensä virheen.

– Taisin osua punaiseen palloon kepilläni, voitte tarkistaa sen kamerasta, O’Sullivan ilmoitti ottelun tuomarille Leo Scullionille ja meni istumaan penkkiinsä.

Scullion kävi O’Sullivanin pyynnöstä tarkistamassa hidastuskuvan, mutta oli yhä epävarma siitä, oliko virhettä tapahtunut. Hän palasi kysymään O’Sullivanilta, oliko tämä yhä valmis tuomitsemaan itselleen virheen, ja O’Sullivan vastasi heti myöntävästi.

Tuomari kiitti O’Sullivania rehellisyydestä, ja yleisö palkitsi tämän runsailla aplodeilla.

Virheestä huolimatta King ei onnistunut kääntämään erää voitokseen ja hävisi myös viimeiseksi jääneen yhdeksännen erän.

Snookerin etiketissä odotetaan yleisesti, että pelaajat tuomitsevat itselleen virheen tilanteissa, joissa tuomari ei huomaa tapahtunutta rikettä.

O’Sullivan on viime vuosina joutunut aiemmin kohun keskelle jäätyään ilman rangaistusta virheestä, joka jäi huomaamatta sekä häneltä että tuomarilta. Näin kävi vuoden 2018 Englannin avointen puolivälierässä Luo Honghaoa vastaan.

Tuolloin O’Sullivan töytäisi punaista palloa selkeästi restillään mutta sai jatkaa lyöntivuoroaan. Ottelun jälkeen kauhistunut O’Sullivan lupaili olevansa valmis jopa pelaamaan ottelun uudestaan, koska virhe jäi tuomitsematta.

Viime aikoina jo tutuksi käyneeseen tyyliin motivaationsa kanssa painiskellut O’Sullivan oli nyt voittonsa jälkeen harvinaisen innokkaalla tuulella.

– En tiedä kauanko uraani on jäljellä, joten päätin, että samapa minun on laittaa vielä kerran kaikki peliin ja katsoa, onko minusta vielä tähän, O’Sullivan sanoi Eurosportin mukaan.

O’Sullivan on voittanut lajin arvostetuimpiin turnauksiin kuuluvan UK Championshipin ennätykselliset seitsemän kertaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?