Alaston vartalo päätyi dokumenttielokuvaan – naisurheilija tuntee olonsa ”hyväksikäytetyksi”

UFC-ottelija Nicco Montanon alastonta vartaloa näytettiin dokumentissa vastoin hänen tahtoaan.

Nicco Montano on otellut urallaan UFC:ssä.

18.11.2021 12:55

Vapaaotttelija Nicco Montano on pahoillaan siitä, että kuvamateriaalia hänestä alastomana näytetään uudessa Warrior Spirit -dokumenttielokuvassa.

Dokumenttiin päätynyt kuvamateriaali Montanon alastomasta vartalosta on alkujaan HBO-yhtiön Real Sports -sarjasta viime vuodelta. Montano pudotti tuolloin painoaan ankarasti ennen otteluaan Valentina Shevtshenkoa vastaan.

Ottelua edeltäneen päivän punnituksessa Montano otti pyyheliinan pois yltään, jolloin tv-sarjan kuvaajat tallensivat kuvaa hänen alastomasta vartalostaan.

Nyt tuosta tapauksesta on käytetty parin sekunnin pätkä uudessa Warrior Spirit -dokumentissa. Montanon mielestä turhaan. Dokumentin tekijöiden olisi ollut helppo häivyttää alastomuus noista kuvista tai jättää ne kokonaan pois.

Montano huomauttaa, että Warrior Spirit -dokumentti käsittelee sitä, miten syntyperäisiä amerikkalaisia hyväksikäytetään ja miten UFC hyväksikäyttää ottelijoita.

– Siksi on todella tekopyhää, että he (dokumentin tekijät) käsittelevät noita aiheita, sillä tässä minua hyväksikäytetään selvästi, Montano sanoi mmafighting-sivuston mukaan.

– En ole antanut lupaani siihen, että minut paljastetaan filmissä tuolla tavalla. Ja kun kysyin heiltä sen poistamisesta, niin he sanoivat, etten tiedä mistä puhun, Montano jatkoi.

Montano, 32, varttui navajo-intiaanien reservaatissa Arizonassa. Hän aloitti vapaaottelun vuonna 2013.

Vuonna 2017 hänestä tuli UFC:n naisten uuden painoluokan, kärpässarjan, ensimmäinen mestari.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?