Patrik Pietilä, 33, kuristettiin nopeasti Moskovassa – venäläistähti kommentoi suomalaista väheksyvästi voittonsa jälkeen - Urheilu - Ilta-Sanomat

Patrik Pietilä, 33, kuristettiin nopeasti Moskovassa – venäläistähti kommentoi suomalaista väheksyvästi voittonsa jälkeen

Usman Nurmagomedov oli liian vahva lahtelaiselle vapaaottelijalle.

Patrik Pietilä koki tylyn tappion Bellatorin ottelussa.

23.10. 23:10

Lahtelainen vapaaottelija Patrik Pietilä, 33, hävisi Usman Nurmagomedoville, 23, Bellator-promootion ottelussa Moskovassa. Nurmagomedov voitti ottelun otteilla ensimmäisessä erässä ajassa 4.06.

Nurmagomedov vei Pietilän mattoon ottelun heti avauserän alussa ja takoi suomalaista kyynärpäillään. Pietilän silmäkulma vaurioitui.

Nurmagomedov pääsi matossa taitavasti suomalaisen selkäpuolelle ja sai kädet tämän kaulan ympärille. Parin puolustuksen jälkeen Nurmagomedov sai takakuristuksen tiukaksi ja Pietilä taputti luovuttaakseen.

Voitto oli Nurmagomedovin 14:s peräkkäin. Hän ei ole koskaan hävinnyt ammattilaisurallaan. Pietilä, jonka ammattilaisura alkoi virallisesti vuonna 2015, on sen jälkeen voittanut 10 ottelua ja hävinnyt seitsemän.

Nurmagomedov on UFC-legenda Habib Nurmagomedovin serkku. Habib valmentaa Usmania ja oli ottelijan kulmauksessa, kun tämä kohtasi Pietilän.

Usman Nurmagomedov piti ennen ja jälkeen ottelun t-paitaa, jossa oli Abdulmanap Nurmagomedovin kuva. Usmanin setä ja Habibin isä kuoli koronaan vuonna 2020.

– Olisin halunnut otella jotain top 10:een listattua vastustajaa vastaan, jotta olisin voinut näyttää oikeasti, mitä osaan. Pyydän, että Bellator antaa minulle top 10 -vastustajan, koska on yhä enemmän ihmisiä, jotka vihaavat minua, Nurmagomedov sanoi ottelun jälkeen häkissä.

Bellatorin kevytsarjan haastajalistan numero seitsemän oli jo ennen ottelua sanonut, että olisi halunnut otella jotain muuta kuin ”jotain suomalaista vastaan” – asia, jota Pietilä vaikutti kommentoivan ottelun jälkeen onnitellessaan vastustajaansa

– En tiedä, miten urani etenisi ilman veljeäni Habibia. Hän opettaa minulle, miten julkisesti pitää käyttäytyä, Nurmagomedov sanoi.

Ottelun painoluokka oli sovittu 72,5 kiloon, sillä venäläisottelijalla oli ongelmia painonvedossa kevytsarjan vaatimalle tasolle.

Pietilä oli vedonlyöntitoimistojen kertoimien mukaan selkeä altavastaaja Nurmagomedovia vastaan.

Ottelu käytiin Bellator 269 -illan pääkortilla 12 000 katsojaa vetävällä Moskovan Dynamon VTB-areenalla. Tapahtuman pääotteluna on vapaaottelulegenda Fjodor Jemeljanenkon ja Tim Johnsonin välinen raskaansarjan mittelö.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?