Connor McDavid lähestyy Wayne Gretzkyn lähes 40 vuotta vanhaa ennätystä - Urheilu - Ilta-Sanomat

Connor McDavid lähestyy Wayne Gretzkyn lähes 40 vuotta vanhaa ennätystä

Edmonton on avannut NHL-kauden viidellä voitolla. Connor McDavid johtaa liigan pistepörssiä.

23.10. 10:32

Edmontonin kaikkien aikojen tähtipelaaja Wayne Gretzky äityi kehumaan nyky-Oilersin ylivoimapeliä, kun Oilers nappasi viidennen voittonsa NHL-jääkiekon alkukauden voittosarjaansa.

Oilers kukisti vieraissa Vegas Golden Knightsin 5–3 ja johtaa liigaa puhtaalla pelillä.

–  En ole varma, pystyykö minun aikojeni ylivoimapeliä vertaamaan tähän, mitä nyt näen, Gretzky totesi Sportsnet-kanavalla Oilersin jakaman tviitin mukaan.

Tunnustus tuli merkittävältä taholta. Oilersissa 1980-luvun alun dynastiaa luonut Gretzky teki NHL:n runkosarjassa kaikkiaan 894 maalia ja keräsi 2 857 tehopistettä. Hän on liigan kaikkien aikojen tilaston kiistaton ykkönen myös 1 963 syöttöpisteellään.

Vegas-pelissä Oilers teki yhden ylivoimamaalin, kun Zach Hyman viimeisteli 1–1-tasoituksen Vegas-jäähyn aikana. Torontosta siirtynyt Hyman teki myös 2–2-tasoituksen toisessa erässä Jesse Puljujärven syötöstä.

Puljujärvelle tehopiste oli kauden kahdeksas, sillä hänellä on viidestä ottelusta tehot 2+6. Puljujärvi on saalistanut vähintään syöttöpisteen kauden kaikissa otteluissaan.

Lue lisää: Jesse Puljujärvi porskuttaa NHL-uransa pisimmässä pisteputkessa – Edmonton yhä voittamaton

Esimerkiksi NHL:n tulokaskaudellaan 2016–2017 Puljujärvi ylsi koko kaudella kahdeksaan pisteeseen kerättyään tuolloin 28 ottelussa tehot 1+7. Viime kaudella Puljujärvi pelasi 55 ottelua tehoin 15+10.

Oilersin vahvan alkukauden ykkösnimi on ollut odotetusti Connor McDavid, joka johtaa liigan pistepörssiä tehoin 6+7. McDavid nousi Vegas-ottelun kahdella syöttöpisteellään NHL:n 12. pelaajaksi, joka on kerännyt vähintään kaksi tehopistettä viidessä ottelussa kauden aluksi.

Oilersissa vain Gretzky on pelannut kauden alussa useamman yli yhden pisteen ottelun peräkkäin kuin McDavid. NHL:n tviitin mukaan Gretzky kahmi vähintään kaksi tehopistettä seitsemässä ottelussa peräkkäin kaudella 1983–84.

Vegas-voitossa merkittävä rooli oli myös suomalaistorjuja Mikko Koskisella, joka jatkoi maalilla voitokkaan Arizona-ottelun jälkeen.

Koskinen torjui 36/39 nevadalaisjoukkueen laukausta. Kahden peräkkäisen ottelun yhteisluvut olivat 63/67 torjuntaa, sillä Arizona yllätti Koskisen vain kerran.

–  Meillä on ollut hienot 24 tuntia. Kun pelataan kaksi ottelua peräkkäisinä päivinä, levon merkitys on valtava. Onneksi ehdimme nukkua hyvin Arizona-ottelun jälkeen, Koskinen kertoi Oilersin Twitter-tilillä julkaistussa haastattelussa.

Viime kaudella Koskinen oli lujilla, koska joutui elämään erossa perheestään. Nyt perhe on mukana Edmontonissa, joten torjujan elämä on helpompaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?