18-vuotias teki hirmutuloksen Cooperin testissä – Iivo Niskanen kiinnostui heti: ”Piti ihan selvittää”

Vieremäläislukiolainen juoksi koulun Cooperin testissä huikeat 3830 metriä. Saman kylän poika Iivo Niskanen näkisi Mikko Kauppisen mielellään juoksuvalmennuksessa.

Iivo Niskanenkin on melkoinen juoksija ja pystyisi etenemään 12 minuutin cooperien testissä hyvän matkaa yli 4000 metriä. Helsinki City Runissa 2019 yritys kovaan puolimaratonin aikaan mureni reittiopastusvirheeseen.

30.9.2021 15:03

Vieremän pitkät etäisyydet tekevät ihmiselle pelkästään hyvää.

Tämä oli hiihdon kaksinkertaisen olympiavoittajan Iivo Niskasen reaktio Ilta-Sanomille ällistyttävään juoksu-uutiseen hiihtokuninkaan vanhoilla kotikulmilta Pohjois-Savon Vieremältä.

Niskanen oli monien muiden lailla ällistynyt luettuaan Savon Sanomista vieremäläisestä lukiolaisesta Mikko Kauppisesta. 18-vuotias kuntoihme täräytti koulun Cooperin testissä eli 12 minuutin juoksussa huikean 3830 metrin tuloksen. Erityisen kiinnostavan tuloksesta tekee se, ettei Kauppinen ole minkään sortin kilpaurheilija, vaan kuntoilee, pyöräilee ja juoksentelee omaksi ilokseen. Esimerkiksi 10 kilometrin koulumatka taittuu polkien.

Lue lisää: Iivo Niskanen hirmuvauhdissa juoksukilpailussa!

Iivo Niskanen kuvattuna viime talvena.

Liikunnanopettaja Pasi Pehkonen kertoo Savon Sanomissa, ettei ole omalla pitkällä urallaan kuullut kenenkään ei-lisenssiurheilijan juosseen moista tulosta.

Niskanen myönsi, että oli uutisen luettuaan mennyt selvittämään Kauppisen tarinaa lisää.

– En ollut kuullut miehestä ikinä. Piti ihan selvittää, mikä mies on kyseessä, kun oli kesällä voittanut Pertun (edustushiihtäjä Hyvärinen) Karttulan maakuntajuoksuviestissä parilla sekunnilla.

– Ei ole kukaan valmentanut, eikä ole mitään lisenssiä. Lahjakas kuntoilija! erittäin kotiseuturakas Niskanen ällisteli.

Lue lisää: Näin kovan ajan Iivo Niskanen tykitti juoksuradalla – jätti noudattamatta Topi Raitaselta saamaansa ohjetta

Hän ei ole Kauppista kilpaurheilun pariin patistamassa, mutta myöntää, että potentiaalin jatkojalostuksen tulos voisi olla kiinnostava nähdä:

– Voisi kuvitella, että kaksi vuotta Keskisalon Jukan (3000 metrin estejuoksun Euroopan mestari ja SE-mies) valmennuksessa saattaisi petrata paljon. Ei ole tainnut poika paljon esimerkiksi intervallitreeniä tehdä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?