Nick Diaz palaa UFC-häkkiin kuuden vuoden tauon jälkeen - Urheilu - Ilta-Sanomat

Huumeista kärynnyt UFC-ottelija palaa häkkiin kuuden vuoden tauon jälkeen – pettyi vastustajaansa: ”Kuka ikinä järjestikään tämän, on idiootti!”

Nick Diaz ei ole innoissaan uusintaottelusta Robbie Lawleria vastaan. Kaksikon edellinen kohtaaminen oli vuonna 2004.

Nick Diaz palaa UFC-häkkiin kuuden vuoden tauon jälkeen.

25.9. 19:52

Legendaarinen UFC-ottelija Nick Diaz on palaamassa häkkiin kuuden vuoden poissaolon jälkeen. Pitkä tauko johtuu kilpailukiellosta, jonka Diaz sai jäätyään kiinni huumausaineiden käytöstä.

Diazin, 38, oon määrä kohdata paluuottelussaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Robbie Lawler, 39. Kyseessä on tavallaan uusintaottelu, sillä herrat kohtasivat toisensa jo kertaalleen vuonna 2004. Diaz itse ei ole lainkaan tyytyväinen vastustajaan, joka hänelle on asetettu.

– Voitin jo Lawlerin. En ymmärrä, miksi minut asetetaan häntä vastaan uudelleen, en tiedä, miksi teen tämän. Tämän ei pitäisi tapahtua. Kuka ikinä järjestikään tämän (ottelun) on idiootti! Minun pitäisi otella Kamaru Usmania vastaan, se siitä, Diaz messusi ESPN:n haastattelussa.

– Nyt ottelen Robbie Lawleria vastaan uudelleen, vaikka hän ei ansaitse edes saada selkäänsä. Tiedän, että hakkaan hänet, enkä edes halua sitä. Ja jos häviän, en halua hävitä Robbie Lawlerille, voitin hänet jo!

Diaz lisäsi, ettei halua otella myöskään sellaisia ottelijoita vastaan, jotka ovat hiljattain kohdanneet hänen veljensä Nate Diazin.

– Se on vähän hankalaa, sillä veljeni ottelee samalla tavalla kuin minä. En halua asettua hänen tielleen. Hän asettuu minun tielleni ja minä hänen... Haluan hänen ottavan sen kaiken, haluan hänen olevan ok. Uhrasin itseni hänen puolestaan.

Nickiä kaksi vuotta nuorempi Nate Diaz, 36, on myös UFC-ottelija. Veljespari nauttii vapaaottelupiireissä kulttimainetta. Nate muistetaan muun muassa kahdesta huimasta ottelustaan Conor McGregoria vastaan vuonna 2016. Näistä ensimmäisen hän voitti ja toisen hävisi.

Nick Diazin edellinen ottelu oli vuonna 2015 brasilialaista Anderson Silvaa vastaan. Tuo ottelu kuitenkin mitätöitiin jälkeenpäin, koska kumpikaan kamppailija ei läpäissyt dopingtestiä. Lawlerin Diaz päihitti tyrmäyksellä vuonna 2004 UFC-uransa kolmannessa ottelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?