Jääkiekko: Uutisankkurin yksi sanavalinta sai monet pöyristymään – ”Olen sokissa” - Urheilu - Ilta-Sanomat

Uutisankkurin yksi sanavalinta sai monet pöyristymään – ”Olen sokissa”

Norjan yleisradion uutisankkuri sai jääkiekkoväen kiihtymään.

NRK:n uutislähetyksessä ollut jääkiekkojuttu kuumensi tunteita.

23.9. 13:47

Yleisradioyhtiö NRK:n uutisankkurin Hans Henrik Bårtvedtin sanavalinta on kuumentanut tunteita Norjassa.

Bårtvedt oli äänessä NRK:n iltauutisissa tiistaina. Dagbladetin mukaan uutislähetyksen urheiluosiossa oli ensin juttua Norjan ja Kosovon välisestä jalkapallomaaottelusta, jossa puheenaiheeksi oli noussut kova taklauspeli.

Jalkapallon jälkeen lähetyksessä siirryttiin Lillehammerin ja Stjernenin väliseen jääkiekko-otteluun. Uutisankkuri Bårtvedtin juonto oli:

– Tappelu-urheilu jääkiekossa asiat sujuivat paljon paremmin tänään, Bårtvedt sanoi lähetyksessä.

Sanavalinta kuumensi norjalaisten kiekkoihmisten tunteita. ”Tappelu-urheilusta” puhuminen koettiin piikittelevänä jääkiekkoa ja sen mainetta kohtaan.

– Tämä tuntuu hyvin asiattomalta NRK:n osalta. Se on kaukana siitä, minkä eteen teemme työtä. Ei ole mitään, mikä viittaisi siihen, että jääkiekko olisi enemmän ”tappelu-urheilua” kuin mikään muukaan urheilulaji, Norjan jääkiekkoliiton pääsihteeri Ottar Eide sanoi Dagbladetille.

– Olen suoraan sanoen surullinen ja sokissa. Valtionkanavalta voidaan odottaa parempaa suoritusta. Tämä on kiihkeä ja intensiivinen laji, mutta tappeluja on harvoin, Norjan TV2:n asiantuntija Björn Erevik jyrisi.

NRK:n urheilutoimituksen päällikkö Egil Sundvor pahoitteli lähetyksessä ”tehtyä virhettä”. Hän vakuutti, ettei jääkiekkoilua pidetä NRK:ssä ”tappelu-urheiluna”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?