Mika Törrö, 42, pinnisti upeasti mitaleille rekanvedon MM-kisoissa - Urheilu - Ilta-Sanomat

Suomen vahvin mies nappasi MM-mitalin! Näin Mika Törrö vetää 25 tonnin painoista kuorma-autoa

Mika Törrö sijoittui kolmanneksi rekanvedon MM-kisoissa Ukrainan Kiovassa. Törrö, 42, kertoi IS:lle, miten valtavan painoiset rekat saa liikkeelle.

20.9. 14:28 | Päivitetty 20.9. 15:02

Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa miteltiin sunnuntaina rekanvedon MM-kisoissa. Kisoista MM-kolmosena Suomeen palasi kontiolahtelainen voimamies Mika Törrö, 42.

– Aina kun pääsee podiumille pitää olla tyytyväinen. Tietysti voittoa lähdin hakemaan, mutta siihen ei ollut kyllä rahkeita. Ei auttanut kuin tunnustaa jätkät paremmaksi, Törrö kommentoi IS:lle maanantaina aamupäivästä.

Takana oli pitkä yö. Hän oli lähtenyt hotelliltaan aamukahdelta ja lensi Ukrainasta Suomeen sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä.

Kiovan kilpailu oli paitsi rekanvedon MM-kilpailu, myös osa Strongman Champions league -kilpailusarjaa. Champions leaguen finaali odottaa marraskuussa Turkissa. Siihen eteni liigan kymmenen parasta, Törrö mukaan lukien.

Kiovan kilpailun voitti hollantilainen Kelvin de Ruiter ja toiseksi sijoittui irlantilainen Sean O'Hagan.

Taistelussa podiumsijasta Törrö voitti Ruotsin Johan Espenkronan.

– Tuntuu hyvältä, että sai jätettyä hyvän ystävän ja vielä ruotsalaisen taakse! Törrö naureskeli.

Mika Törrö tuuletti Kiovassa MM-kolmosena

Kilpailussa voimamiehet tekivät kolme suoritusta.

Ensimmäinen veto tehtiin valjailla, ja rekan paino oli noin 10 tonnia. Toinen veto – noin 15 tonnin rekalla – oli pelkällä köydellä ja kolmannessa apuna oli valjaat ja köysi ja rekalla painoa noin 25 tonnia.

Miten tuollaisia tonnien painoisia rekkoja edes saa liikkeelle?

– Sehän siinä on kiehtovaa. Ihminen vastaan kone. Tykkään itse tosi paljon rekanvedosta, Törrö kertoo.

– Laji vaatii paitsi voimaa ja nopeutta, myös hyvää tekniikkaa. Varsinkin siinä alussa, kun rekka saadaan liikkeelle. Se on tärkein vaihe. Jos olet esimerkiksi huonossa asennossa, siinä voi tuhrautua arvokkaita sekunteja, Törrö sanoo.

– Sitten pitää saada hyvä rytmi ja antaa vaan mennä täysillä sen minkä jaloista ja käsistä pääsee! Tämä on sellainen laji, jossa kropan jokainen lihas tekee töitä.

Entä miten rekanvetoa voi harjoitella?

– Mulla on yhteistyökumppani, jonka pihamaalla saan käydä vetämässä rekkaa. Se on se paras treeni. Sitten pitää tehdä oheisharjoituksia salilla, esimerkiksi kelkan työntöä ja sen sellaista, nelinkertainen Suomen vahvin mies kertoo.

Kiovassa Törrö sai aikaan kolme tasaista suoritusta. Pieni kauneusvirhe mahtui kuitenkin kisasuoritukseen.

– Se, mikä vedetään köydellä istuen, jäi saamatta maaliin. Sellainen harmittaa aina. Käsistä vain loppui puristus ja rekkaa ei vaan saa enää liikkeelle.

Lue lisää: 205-senttinen ja 182 kiloinen Mika Törrö on Suomen vahvin mies – kertoo syövänsä hurjan kalorimäärän päivässä

Lue lisää: Suomen vahvin mies Mika Törrö lataa kovaa tekstiä dopingista

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?