Katso suunnistuksen Viestiliigan finaali suorana ISTV:ssä

Suunnistuskausi 2021 lähenee loppuaan. Suunnistuksen Viestiliigassa on jäljellä enää finaaliosakilpailu, joka käydään lauantaina 18. syyskuuta 2021 Kirkkonummella.

15.9.2021 13:32

Lähetys naisten ja miesten kolmen osuuden finaaleista aukeaa yllä olevaan videoruutuun kello 17.30. Naiset suunnistavat kilpailunsa pääosin päivänvalossa. Voittajajoukkuetta odotetaan maaliin kello 20.00

Miesten viesti ratkaistaan hämärässä ja myöhemmin pimeässä lauantaiyössä kello 19.30 alkaen. Voittajia odotetaan maaliin noin kello 21.50.

Finaaliosakilpailun tärkeyttä kasvattaa jaossa olevat tuplapisteet.

Naisten Viestiliigan voitossa tiukimmin kiinni ovat Tampereen Pyrintö ja SK Pohjantähti. Oululaiset putosivat tamperelaisten taakse SM-viestissä, mutta piste-ero on sen verran pieni, että seurojen keskinäinen paremmuus finaaliosakilpailussa ratkaissee Viestiliigan voiton 2021.

Naisissa kolmantena oleva Lahden Suunnistajat voi myös voittaa Viestiliigan, mutta tilanne ei ole täysin lahtelaisten omissa käsissä. Lahden liigavoitto vaatisi oman onnistuneen suorituksen lisäksi Pyrinnön ja Pohjantähden jäämistä kauemmas finaalissa.

Miesten Viestiliigan 2021 on voittamassa Tampereen Pyrintö, jos ihmeitä ei tapahdu. Sen sijaan liigan kakkostilasta finaalissa tiukasti vääntävät Helsingin Suunnistajat ja Ikaalisten Nouseva-Voima. Seurojen välinen piste-ero on sen verran pieni, että keskinäinen paremmuus Kirkkonummen yössä ratkaisee kokonaiskilpailun kakkossijan kohtalon.

Finaaliosakilpailuun on ilmoittautunut 42 naisten ja 68 miesten joukkuetta.

Lähetys näkyy ISTV:ssä vain suorana, mutta jälkilähetys on myöhemmin katsottavissa Viestiliigan Youtube-kanavalla. Lisätietoja Viestiliigasta, sekä sen ohjelma ja pistetilanne on nähtävissä sarjan nettisivuilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?