Haasteena Lahden suurmäki alhaalta ylös – katso kesän jyrkin juoksu­kilpailu Lahti 400 nyt tallenteina!

Kuntoilijat ja kovat urheilijat ottivat mittaa itsestään, toisistaan ja Lahden suurmäestä, kun jalat taatusti hapoille vetävänä haasteena oli juosta legendaarinen hyppyrimäki alhaalta ylös. ISTV näytti Red Bull Lahti 400 -kilpailun suorana lähetyksenä lauantaina 28.8.2021. Nyt suurin osa lähdöistä on katsottavissa tallenteina.

24.8.2021 10:19 | Päivitetty 3.9. 21:10

KYSYMYS OLI nyt neljättä kertaa Lahdessa järjestetystä Red Bull 400 -ylämäkijuoksusta. Siinä kilpailijoiden pitää kipittää, kontata tai ryömiä Lahden mäkimontun pohjalta suurmäen tornin huipulle asti.

Tosin alkuerissä kilpailijat juoksevat vain noin 300 metriä alastulorinteen ylös hyppyrin nokalle asti. Finaaleissa ja viesteissä matkana on koko 400 metriä aivan vauhdinottomäen huipulle, mäkihyppääjien lähtöpuomille asti.

Tällä kertaa kisa käytiin iltapainotteisesti, joten finaaleissa urheilijat esiintyivät hämärtyvässä illassa valaistussa mäessä. Yllä olevassa videoruudussa on tallenne miesten A-finaalista, jossa norjalainen pikaluistelija Erik Resell tykitti huikean Lahden suurmäen ennätyksen. Hän kipusi mäkitornin huipulle ajassa 2.57 ja peittosi entisen ennätyksen 33 sekunnilla.

Alla olevalla videolla on tallenne naisten A-finaalista, jossa oli dramaattinen loppu. Ensimmäistä kertaa Red Bull 400 -kilpailuun osallistunut Emmi Löfberg kiri ilmiömäisesti viimeisillä metreillä voittoon ohi alkuerissä kovinta vauhtia pitäneen Heidi Vaahterinen-Mustosen.

Alta löydät tallenteet naisten ja miesten B-finaaleista, kaikista viesteistä ja miesten kaikki alkuerälähdöt. Lähetyksen alussa olleen teknisen ongelman takia naisten alkuerien ensimmäisistä lähdöistä ei ole tallenteita, mutta lähdöt 4-10 löytyvät videolta artikkelin lopusta.

Naisten B-finaali

Miesten B-finaali

Sekaviesti

Naisten viesti

Miesten viesti

Miesten alkuerät

Naisten alkuerät 4-10

ISTV:n lähetystä juoksutti toimittaja Ville Riste, joka myös haastatteli silpailijoita erien välissä. Itse kisaa selosti Veli-Matti Markkanen, jolla oli vieressään asiantuntijakommentaattorina entinen liigatason jääkiekkoilija Ilmari Pitkänen. Pitkänen tietää itse, miltä mäessä könyäminen tuntuu, sillä hän osallistui kisaan keväällä 2018.

Red Bull 400 järjestettiin Suomessa nyt jo seitsemännen kerran. Ensimmäiset kolme tapahtumaa juostiin Kuopion Puijolla 2014–2016. Nyt tapahtuma oli siis neljättä vuotta peräkkäin Lahden suurmäessä.

Päivitetty 8.9.2021: Artikkeliin on päivitetty loputkin saatavissa olevat tallenteet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?