Bull Mentula puhui steroidien käytöstään MTV:llä – ”Ei se ollut mikään yhden yön hairahdus" - Urheilu - Ilta-Sanomat

Jari ”Bull” Mentula puhui steroidien käytöstään MTV:llä – taustalla harkittu suunnitelma: ”Ei se ollut mikään yhden yön hairahdus"

Jari ”Bull” Mentula käytti dopingia, koska halusi treenata enemmän.

Jari ”Bull” Mentula ei kadu steroidien käyttöä uransa aikana.

18.8.2021 20:47

Kehonrakentajana tunnettu Jari ”Bull” Mentula kertoi avoimesti dopingin käytöstään uransa aikana Marika Lehdon kirjoittamassa kirjassa Härkävuosi – Jari ”Bull” Mentulan tarina (WSOY).

Keskiviikkona Mentula oli vieraana MTV3:n Viiden jälkeen -ohjelmassa ja kertoi, miksi päätti aikanaan alkaa käyttää anabolisia steroideja.

– Nautin treenaamisesta ja sen avulla pystyin treenaamaan enemmän. Totta kai se kehitys pamahti uudelle tasolle, mutta painotan kuitenkin, etten olisi saanut grammaakaan lisää lihas­massaa ilman kovaa treeniä.

Anaboliset steroidit auttavat palautumaan treenistä nopeammin, ja näin niiden käyttäjän on mahdollista treenata enemmän. Se oli Mentulan mukaan asia, joka häntä viehätti.

– Olin valmis tekemään sen valinnan. Halu kehittyä oli suunnaton ja olin valmis tekemään kaikkeni. Tietoa ei ollut saatavilla kuten nyt. Hain kirjastosta kirjoja ja hakeuduin seuraan, jossa voisi olla tietoa. Kaikki ne vuodet hain lisää tietoa. Ei se ollut mikään yhden yön hairahdus, vaan pitkän tähtäimen valinta.

Sydänsairaus pakotti Mentulan välillä pysymään pois salilta. Nyt hän pystyy taas treenaamaan.

Mentulalta kysyttiin ohjelmassa myös, käyttävätkö kaikki huippu­tason kehon­rakentajat dopingia.

– En pysty sanomaan toisten puolesta mitään. Minä käytin.

Kirjassa Mentula kertoo myös pysäyttävästä tiedosta, jonka lääkärit ilmoittivat hänelle vuonna 2019. Mentulalla todettiin vakava sydän­sairaus, ja hänelle annettiin elinaikaa 1–3 vuotta.

Lihaskimppu kertoi, että nyt kaikki on hyvin. Oikea lääkitys löytyi nopeasti ja alkoi myös toimia.

– Minulla on monta syytä elää vielä monta vuotta, hän ilmoitti ohjelmassa.

Mentula ei kiellä sitä, etteikö dopingin käytöllä voisi olla vaikutusta sydän­sairauteen. Siitä huolimatta hän ei kadu, että turvautui aikanaan steroideihin.

– Jos anaboliset steroidit, muut hormonit ja lääkkeet aiheuttivat sydämeni vasemman kammion paksuuntumisen ja pumppaus­tehon madaltumisen ja nyt uhkaavat henkeäni ollessani pienten lasten isä, niin kadunko sitä, että pistin tai nappailin suun kautta urheilussa kiellettyjä aineita lähes kaksi­kymmentä vuotta? Vastaus on, että en kadu, Mentula lataa kirjassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?